Hotel des Grands Boulevards Review

Op zoek naar een romantisch hotelletje voor een getaway in Parijs? I got you! Tijdens ons weekend in Parijs sliepen we in Hotel des Grands Boulevards. In deze Hotel des Grands Boulevards review vertel ik je alles over hoe wij ons verblijf hebben ervaren!

Via Instagram en een vriendin die ons dit plekje aanraadde, ontdekte ik het bestaan van dit beeldige vier-sterren boetiekhotelletje. Verstopt in een klein steegje, omringd met groen en overkoepeld door een plantenboog, rolden we onze koffertjes naar binnen. We stapten in een oase van rust te midden van de drukke, bruisende straat vol winkeltjes, brasseries en cocktailbars. Met 20 minuten lopen verwijderd van Gare du Nord, de meeste bezienswaardigheden op loopafstand en met metrostation Grands Boulevards recht tegenover het hotel, bleek deze plek de perfecte uitvalbasis om Parijs onveilig te maken.

Bij binnenkomst werden we hartelijk begroet door een vrolijke dame bij de receptie. Omdat mijn vriend Thijs vrij lang is en zijn voeten uit het Queen size bed staken, kregen we een gratis upgrade naar een grotere kamer. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de lagere capaciteit door het coronavirus. Het personeel was norm vriendelijk en altijd in voor een praatje. Op het moment dat het buiten regende, kregen we een paraplu aangeboden die we konden meenemen. Het serviceniveau was fantastisch.

Dan even over de inrichting. Dit is zó'n ontzettend stijlvol hotel! Over elk detail is nagedacht. Het diepe, rustgevende kleurenpalet met donkerblauw en donkergroen dat overal terugkomt is beeldschoon. In de kamers staan schitterende hemelbedden met zalmroze, fluwelen hoofdborden en satijnen lakens, gemixt met ruw houten nachtkastjes en krukken. De sfeer is creatief, romantisch en tegelijkertijd luxe en chic. Het is perfect voor Parijs.

Ook de badkamers zijn beeldig, met witte en turquoise tegels en geometrische patronen, donkere marmeren bladen en een inloop regendouche. Sommige kamers hebben ook een bad.

Iedere dag worden de beauty producten in de badkamer aangevuld met luxe mini's van mooie niche merken. Denk aan: REN douchegel en bodylotion, Malin + Goetz shampoo en conditioner van Sacha Juan en Codage. Reken maar dat er een paar in de tas mee naar huis zijn gegaan als souvenir.

Iedere kamer komt ook met fluffy badjassen (die je ook kunt kopen) en badslippers (die je mee naar huis kan sneaken - guilty as charged).

Klein, maar niet onbelangrijk detail: De handdoeken hier zijn zó fijn. Het zijn echt van die enorme, witte, mega fluffy hotelhandoeken, mijn lievelings!

De kamer is compleet uitgedost met mooie gadgets en voorzieningen. Zo speelde er bij binnenkomst een radio met sfeervolle jazz-muziek. Er is een ouderwetse telefoon met draaischijf die je kunt gebruiken om roomservice te bellen. Er is een TV (waarvan we eerst dachten dat het een spiegel was), espressomachine met aardewerken kopjes (waar je heel hebberig van wordt), mineraalwater dat dagelijks wordt bijgevuld en een minibar gevuld met snacks en cocktails. Aan de gratis fles wijn zijn we niet meer toegekomen. Maar Thijs heeft hem mee gesneakt in de koffer. Ik kan je vertellen, hij was heerlijk.

Qua eten tikt Hotel des Grands Boulevards ook alle boxjes aan. Het ontbijt is prima en er is voor ieder wat wils. Denk: eieren gekookt of gebakken zoals jij dat wilt, maar ook granola en yoghurt, mini viennoiserie (luxe broodjes), versgeperste sapjes en huisgemaakte compote.  Wij hebben hier niet gedineerd, maar als ik het internet moet geloven is dit wel een aanrader, het eten is een heerlijke mix van Frans en Italiaans. En dit alles doe je in een prachtige ruimte met een glazen daken dak en omringd met planten en groen, zoals je hierboven op de foto ziet. Alsof je in de mooiste plantenkas van Parijs zit!

Onze laatste nacht hebben we afgesloten met een cocktail op het dakterras, genaamd The Shed. Ook deze plek is een groene oase van kalmte, midden in de drukke stad. Hier worden de lekkerste cocktails gemixt - mede dankzij de overkoepelde eigenaar van dit hotel, namelijk The Experimental Cocktail Group. Mijn favoriet was de "Cosmo de Provence": Vodka Fair, Aperol met Provençaalse kruiden, Velvet Falernum en limoensap. Blijkbaar is er binnen ook een cocktailbar genaamd The Shell, maar toen wij er waren was die helaas niet open.

Samenvattend in deze Hotel des Grands Boulevards review hebben we ontzettend genoten van ons verblijf en kan ik dit hotel van harte aanraden wanneer je een klein, romantisch hotelletje midden in Parijs zoekt. Wat de ervaring voor ons ook compleet maakte was de service die we hebben genoten en het prachtige interieur van het hotel. Au revoir Hotel des Grands Boulevards!

Hotel des Grands Boulevards vind je op Boulevard Poissonnière 17 in Parijs. 

Vorige
Vorige

Financiële onafhankelijkheid begint met inzicht

Volgende
Volgende

Reisverslag: 96 uur in Parijs