Parijs 2022

Minimaal één keer per jaar wil ik naar Parijs. Omdat het zo makkelijk is met de trein, en omdat de stad bruist. Altijd is er wel iets nieuws te ontdekken. Thijs had als verrassing dit tripje geboekt, maar was zo slim om ook mijn e-mail adres in te voeren op de Thalys website. Vond ik niet erg, want zo kon ik mij in elk geval voorbereiden… Ik laat je zien wat we allemaal hebben gedaan, en waar!

We kwamen ‘s avonds laat aan en konden gelijk aanschuiven voor het diner bij het café tegenover het hotel. Proosten op een heerlijk weekend!

Dag 1

Wakker worden in Parijs… Dat gevoel is onevenaard. Het hotel waar we sliepen heet Les Deux Gares en verdient een blogpost op zich, zó heerlijk. Stay tuned!

De nieuwe Dior flagship store is de eerste stop. De winkel is gigantisch en beeldschoon. Alles wat je kan bedenken hebben ze, van uiteraard kleding en tassen, tot homeware en sieraden. Ook is er een café en een restaurant.

Maar eerst: koffie! We drinken een cappuccino van maar liefst veertien euro… Maar hebben wel een goed gesprek met de barista. Jurkje is van Les Jumelles.

Next: de Kith winkel. Thijs past een paar sneakers en ik pas een jeans, maar beide kunnen we hier niet slagen. Het is wel een feestje om hier te winkelen.

Voor de lunch ploffen we neer bij Café Lapérouse. Ik neem een salade en Thijs de zal. Het is hier echt heerlijk zitten, echt even bijkomen.

We pakken nog even door met shoppen. Bij Saint Laurent scoor ik een mooie nieuwe zonnebril. Thijs koopt bij een nieuw paar leren handschoenen voor de winter bij ACABA Gantier, een juweel van een speciaalzaak.

Even terug naar het hotel voor een middagdutje.

In de avond pakken we nog even door met een pitstop bij Galeries Lafayette. Dit is denk ik het meest gefotografeerde plafond in Parijs!

Parijs, wat ben je mooi!

Avondeten doen we bij Shin Jung, een Koreaans restaurant.

Dag 2

Voordat we naar het Atelier des Lumières gaan, genieten we van een ontbijtje bij Carette. Het taartje was echt to die for: een gigantische vanille macaron met vulling van pistache crème en zoete frambozen. Oh, en sla zeker de warme chocolademelk niet over en vergeet niet slagroom erbij te bestellen. Zó lekker!

Na de tentoonstelling doen we nog een paar winkeltjes aan. Dit is The Frankie Shop, een enorm stijlvolle winkel met prachtige kleding en hebbedingen voor in huis.

Koffiestop bij Motors Coffee, die ons werd aangeraden door eerdergenoemde barista bij Dior. Blijken ze gewoon koffiebonen uit Rotterdam te voeren! Roffa represent!

Lunchen bij Café Charlot, zo’n fantastische altijd goed tent. Steak tartare een Franse frietjes voor mij, kipburger voor Thijs.

Avondeten doen we met Japanse noodles bij Kunitoraya. We hebben een heerlijk plekje direct aan de straat, waardoor we tijdens het wegslurpen uitzicht hebben op de langslopende Parijzenaren.

We sluiten de laatste volle dag in Parijs af met cocktails bij Perruche. Deze fantastische nieuwe hotspot zit op het dak van warenhuis Printemps waardoor je prachtig uitzicht hebt op de daken van Parijs. Volgende keer zou ik hier ook wel willen eten!

Dag 3

Helaas hebben we zondag vroeg in de ochtend al de trein terug naar huis. We genieten nog van een laatste ontbijtje in Hotel Les Deux Gares.

Nog een laatste blik op de stijlvolle lobby en dan is het tijd om naar huis te gaan. Au revoir Paris, a biêntot!

Wat was dit een TOP weekend. Parijs is geweldig. Snel weer een keertje terug. Ik hoop dat je hebt kunnen meegenieten!

Vorige
Vorige

Hotel Les Deux Gares

Volgende
Volgende

Dineren en slapen in het bos bij Zeven