Hotel Les Deux Gares

Één van mijn favoriete kunstenaars, Luke Edward Hall, heeft een hotel in Parijs had ontworpen genaamd Hotel Les Deux Gares. Uiteraard ging deze linea recta op mijn hotel wensenlijstje. Dolgelukkig was ik dus ook, toen bleek dat Thijs precies dit hotelletje voor ons verassingsweekend naar Parijs had geboekt!

Allereerst, de locatie van het hotel. Deze is zeer strategisch, op loopafstand tussen de twee stations Gare du Nord en Gare de l’Est in. Vandaar de goed gevonden naam (hotel Les Deux Gares betekent: de twee stations!). Geen excuus meer om niet snel in de Thalys te springen voor een snoepreisje naar Parijs! Toegegeven, de buurt zelf is, ehm. Up and coming, laten we het daarop houden. Maar als uitvalbasis ligt Les Deux Gares perfect.

Bij binnenkomst door de groene gietijzeren deuren in de stijlvolle lobby is het instant genieten. Het interieur van hotel Les Deux Gares is een snoepje. De visie van Luke Edward Hall is namelijk: print op print op print, felle kleuren. Fluwelen luipaard banken, geometrische vloeren en roze badkamers. Alles in dit hotel is mooi, er is geen witte muur te vinden.

De kamers zijn, zoals je gewend bent in Parijs, klein. Maar, compleet met alles wat je nodig hebt en zo prachtig ontworpen, vol bijzondere details. Zo lag er bijvoorbeeld op het bed een chocoladereep op ons te wachten, en een kaartje met de favoriete hotspots van Luke Edward Hall in Parijs.

Ook de badkamer is klein, maar compleet, inclusief fluffy hotel badjas! Ooit bedacht om zachtroze tegels te combineren met een lichtblauwe keramieken wasbak en rode spiegels? Ik ook niet, maar het resultaat is verbluffend. Zó mooi!

We hebben zó fantastisch geslapen in het bed met de gestreepte hoofdeindes. Echt zo’n bed waar je in wilt springen en niet meer uit wilt komen. Uitslapen, wakker worden van de Parijse zon en dan op het balkon de frisse ochtendlucht inademen met uitzicht over de drukke stations...

Ook het ontbijt is goed. We hadden de keuze uit the usual suspects, vers fruit maar ook zoete pannenkoeken en cakejes. Het was een genot om uitgerust wakker te worden en beneden aan te schuiven in de roze fluwelen stoelen voor koffie en croissants.

Op een regenachtige dag in Parijs is het ook zeker geen straf om in de lobby rond te hangen. Kijk dan, die luipaard bank! Ik wil ‘m thuis! Daarnaast heeft hotel Les Deux Gares ook een gym en een sauna, maar daar hebben we deze trip geen gebruik van gemaakt.

Aan de overkant van het hotel ligt Café Les Deux Gares waar Luke Edward Hall ook goed los is gegaan op het interieur. Onder de roze-rood gestreepte luifeltjes kan je hier genieten van een lunch of diner. Er worden Franse klassiekers gekookt, maar met een moderne twist. En, niet geheel onbelangrijk: de wijnkaart laat niets te wensen over.

Voor een weekendje naar Parijs is dit hotel perfect, en heel fijn geprijsd voor Parijse begrippen. Hotel Les Deux Gares is een aanrader voor je getaway naar Parijs!

Vorige
Vorige

Vlog: Verkouden in Parijs

Volgende
Volgende

Parijs 2022