Afternoon tea bij: Sketch

Sketch review

Een tijdje terug hadden mij beste vriendinnetje en ik zin in een spontaan tripje naar Londen. Een bezoek aan de Britse hoofdstad is uiteraard niet compleet zonder een afternoon tea. Dit wilde ik heel graag doen bij Sketch, een met Michelinsterren bekroond restaurant waar je een afternoon tea kan boeken in een zaal die iets wegheeft van een soort psychedelische, poederroze droom. Je begrijpt, hier moesten wij het fijne van weten. In deze Sketch review lees je in geuren en kleuren over onze ervaring!

De desbetreffende ruimte waar we het in de inleiding over hadden heet 'The Gallery' en is ontworpen door kunstenaar David Shrigley. Het was een droom om hier alleen al te mogen zitten, met de perfecte roze velvet banken, linnen tafels, chique servies met eigenaardige tekstjes en talloze illustraties aan de muren. Het voelde als een soort speeltuin voor volwassenen, heerlijk over de top, net als de afternoon tea zelf.

Ik heb spijt dat ik het servies na gebruik niet gewoon in mijn tas heb gestouwd. Hoe leuk ziet dit eruit?

Wat hebben we gegeten?

Het eten zelf was ook een droom en een hele ervaring op zich. In principe bestond het uit de klassieke gerechtjes voor een afternoon tea, maar alles had een bijzondere culinaire twist. De sandwiches waren een ware smaakexplosie in je mond en de gebakjes waren kleine kunstwerkjes. Een kleine greep uit het assortiment:

  • Sandwiches met kip, gerookte zalm & Jacob's tarragon cream (geen idee wat dit is maar het smaakte lekker), groene asperges en komkommer-ricotta.

  • Panini's met mozzarella en pesto, mayonaise, kwartelei en kaviaar.

  • Scones met vijgen en aardbeienjam.

  • Allerlei verschillende gebakjes: aardbeien taartjes, Battenberg cake, rabarber cheescake, meringue, choux met frambozen en viooltjes.

  • Salted caramel chocolade-fondant met gekarameliseerde cardamom peren en Tahiti-vanille.

  • Talloze soorten thee van de hoogste kwaliteit.

Je begrijpt: zorg dat je honger hebt als je hierheen gaat.

Space toiletten

Maar, het feest hield nog niet op. Van al die thee moet een mens naar het toilet. Ik liep de trappen op en eenmaal boven wist ik niet wat ik zag. De toiletten in Sketch zijn een soort space pods, zoals op de foto hierboven te zien. Het as alsof ik op een soort discofeestje in de ruimte was beland. Hééél bijzonder om te zien en nog bijzonder-der om een plasje in te plegen.

Een positieve Sketch review dus. Als je binnenkort naar Londen gaat en een afternoon tea wilt die je nooit al vergeten, dan kan ik Sketch dubbel en dwars aanraden aanraden.

En bekijk ook zeker even mijn lijst met favoriete hotspots in Londen. Het is prijziger dan je gemiddelde afternoon tea, maar een bijzondere ervaring die het geld waard is. Het is nu zeker een aantal jaar later en soms mijmer ik nog over die heerlijke scones en sandwiches. En over de toiletten. 

Vorige
Vorige

Tokyo 2019 deel 1 - Shibuya, Omotesando, Ginza, Daikanyama en meer

Volgende
Volgende

Amalfi Kust 2018 - Amalfi, Positano, Capri