Beste aankopen van 2022

In de zoektocht naar duurzamere aankopen, speelt de kwaliteit en levensduur van een product een grote rol. In mijn optiek heeft een goede aankoop ten minste één van deze aspecten:

  1. Ze besparen tijd (en/of stress en moeite)

  2. Ze zorgen voor een langdurig plezier (zoals het uitoefenen van een hobby of het verbeteren van gezondheid)

In deze blogpost deel ik de aankopen van 2022 die ik veelvuldig gebruik en waar ik geen seconde spijt van heb gehad! De zaken die ik ontzettend veel gebruik en waar je écht iets aan hebt. Voor deze specifieke lijst focus ik mij enkel op producten (en dus niet op ervaringen als bijvoorbeeld reizen en etentjes - hoewel deze zéker ook vallen onder punt twee!).

👉🏻 P.S. Alle favoriete aankopen van voorgaande jaren kan je op deze pagina vinden!

Dit zijn de aankopen die mij in 2022 bovenstaande hebben bezorgd:

Bose QuietComfort 45 Koptelefoon

Ons kantoor is een “open office”, wat heel gezellig is maar soms ook overprikkelend. Als ik mijn Bose QuietComfort 45 koptelefoon opzet, kan ik me moeiteloos concentreren. Hij dempt het geluid ontzettend goed. Daarnaast is de keuze tussen "quiet" of "aware" modus, waarbij je kan kiezen tussen doodse stilte of nog wel wat geluid doorlaten, fantastisch. Niet alleen op werk maar ook in het vliegtuig is deze koptelefoon een verademing.

Yumeko donzen dekbed

Eerlijk, ik begreep de obsessie van Thijs met donzen dekbedden pas toen ik voor het eerst zelf een nachtje onder zo’n dekbed sliep. Toen moest er voor ons ook ééntje komen! We kochten een 220 x 240 donzen dekbed van Yumeko. Het deken is heerlijk warm en licht, alsof je onder een wolkje ligt… Daarnaast een fijn idee dat Yumeko enkel 100% biologisch katoen en DOWNPASS gecertificeerd dons gebruikt. Een investering, maar één waar we dagelijks toch minstens zeven uur gebruik van maken.

Kindle Oasis eReader

Eindelijk ben ik overstag naar een eReader, en ik heb nog geen seconde spijt gehad van de Kindle Oasis. Fantastisch om op reis mee te nemen, het leest heerlijk weg. Ik ben er significant meer boeken door gaan lezen, wat ik een super fijne ontwikkeling vind.

Ogen laten laseren

Vooruit, geen product, maar wel met stipt de beste aankoop van 2022: mijn oogoperatie. Ik liet mijn ogen laseren bij Retina Total Eye Care en ik kan deze kliniek van harte aanraden. Ze zijn erg nauwkeurig en in mijn ervaring zelfs streng (maar rechtvaardig!). Het was voor mij namelijk nog een heel proces om te mogen laseren (anders dan een niet nader te noemen kliniek in Rotterdam, waar ik na één controle al het behandelplan in mijn handen had). Het is zó’n genot om wakker te worden en scherp te kunnen zien, zonder extra handeling. Of je tenen te kunnen zien terwijl je staat te douchen. Het herstel was een weekje rot, maar dubbel en dwars waard.

Theepot

Onze fijne theepot uit Florence doet tegelijkertijd dienst als souvenir aan een mooie vakantie. Iedere keer als deze theepot op tafel komt, krijgen we complimenten. We drinken ontzettend veel thee, zeker wanneer we thuis werken, dus hij wordt bijna dagelijks gebruikt!

Wat waren jouw favoriete aankopen van 2022? Laat het weten in de reacties!

Vorige
Vorige

Zussenweekend in Kopenhagen

Volgende
Volgende

New York 2022 Reisverslag