New York 2022 Reisverslag

Op naar New York voor de ultieme girls trip met mijn vriendinnetje Han!

Door een vertraagde binnenkomende vlucht, slechts anderhalf uur overstaptijd, reizen van de ene terminal naar de andere én daarbovenop nog eens een lange rij bij de security op Londen Heathrow Airport, had ik mijn vlucht gemist… Voor het eerst in mijn leven een vlucht gemist! Gelukkig kon ik tweeëneenhalf uur later nog mee met een andere vlucht.

Toen de eerste paniek was weggevloeid, kwam de realisatie dat ik nog geluk had dat ik dezelfde dag nog naar New York zou vliegen. De tijd op Heathrow doodde ik door een compensatie claim in te dienen, ramen te eten en mijn verdriet weg te kopen met Cadbury buttons (zéér verslavend!).

Upper West Side & Midtown Manhattan

Om de hoek van het hotel ontdekten we Barney Greengrass, een old-school deli gespecialiseerd in gerookte vis. We namen plaats op het terras en werden al snel geholpen. Genietend van onze bagels met (ik had cream cheese met roerei zalm, Han had hetzelfde maar dan met steur) zogen we de energieke sfeer van de stad als een spons op.

Na het ontbijt gingen we de Upper West Side verkennen. De herfst kleurt te brede straten oranje en geel door de gevallen bladeren. Omdat het bijna Halloween is, decoreren de mensen hier hun prachtige brownstone herenhuizen met pompoenen, skeletten en spinnenwebben. Zo leuk om te zien!

We kwamen tot mijn blijdschap een Trader Joe’s tegen, dat is een eclectische supermarkt met unieke en eigenzinnige producten, waaronder Pumpkin Spice hondenkoekjes… We slenterden wat af, bezochten boekenwinkels een haalden cappuccino to go. We zijn helemaal naar Columbus Circle geslenterd, waar we de Whole Foods vonden. Wát een fantastische winkel is dat zeg! Oh, ik hou zo van supermarkten in het buitenland.

We wandelden nog verder downtown, via Broadway naar Times Square. Daar stonden we even stil om de energie van de stad op te nemen. Wat is New York toch immens, snel, energiek en inspirerend! Op Times Square bezochten we de M&M store, de Disney store en de Sephora.

Daarna liepen we door naar Rockefeller Center, waar we gigantische speelgoedwinkel F.A.O Schwarz en de grote Nintendo NYC store bezochten. Ondertussen waren we flink moe geworden van onze shopsessie en alle indrukken. Dus, we besloten de metro weer terug naar uptown te nemen. We wilden avondeten halen de beroemde snackbar hier aan De hamburger, kaasfrietjes en vanille milkshake smaakten heerlijk. Moe en voldaan van een volle dag sightseeing en shoppen keerden we weer terug naar het hotel. EIndstand dag 1: 26.005 stappen gelopen!

Soho, Nolita & Chinatown

Vandaag waren Soho, Nolita (wat staat voor North of Little Italy) en Chinatown aan de beurt. Maar, niet voordat we een ontbijtje hadden gescoord bij het bekende Katz Delicatessen. We bestelden de beroemde “pastrami on rye” sandwich. Het was een heel prijzig broodje ($28!), maar gelukkig bleek één broodje meer dan genoeg voor twee personen. Man wat een toren aan pastrami krijg je hier! Wel echt ontzettend lekker, met een dun laagje mosterd en de augurken die je erbij kreeg als verfrissend zuurtje.

We stopten bij Taiyaki voor een matcha ijsje in een cakeje gevuld met rode bonenpasta.

Daarna bezochten we Roman and Williams Guild, een prachtige (maar ook poepiedure) interieurzaak. Ik was verliefd op het keramieken servies, maar legde het snel terug toen ik de prijs zag... Daarbij zou het terug naar huis meenemen een veel te groot risico zijn!

Ook bezochten we The Laundress, een winkel die compleet gewijd is aan… de was doen! Hier verkopen ze luxe wasmiddelen (denk aan samenwerkingen met Le Labo) en alles om van de was doen een waar genot te maken.

Soho staat bekend om zijn sfeervolle karakter: geplaveide straten, elegante bruine gebouwen en gedetailleerde gevels. De buurt zit vol met designerboetieks, stijlvolle winkels en populaire restaurants. De trendy buurt ademt een jonge, trendy energie. Heerlijk om hierdoorheen te slenteren!

Het avondprogramma begon: een diner bij Tokyo Record Bar! Het leuke aan de Tokyo Record Bar is dat de gasten zelf nummers mogen opgeven, die dan met vinyl worden afgespeeld. De gasten zijn dus in feite de DJ van de avond! Er waren zeven gangen voor het diner. Heel eerlijk: we hadden er meer van verwacht. Het menu werd verkocht als “omakase”, maar de gangen volgend elkaar in enorm rap tempo op met minimale uitleg. Er bestond zelfs een gang uit karage (Japanse gefrituurde kip) en de laatste gang was pizza. Pizza! Nou vraag ik je. Het concept met de muziekplaten was heel leuk en we hebben ondanks de snelheid wel een hele leuke avond gehad, maar onze verwachtingen waren niet waargemaakt. In Europa zijn we toch maar wat verwend qua eten en fine dining. Dus morgen weer lekker dineren in Chinatown voor een paar dollar…

Bovenop Manhattan’s hoogste wolkenkrabber!

Dag 3 in New York begon met een ontbijtje voor de beroemde etalage van juwelier Tiffany & Co, een hommage aan onze favoriete film “Breakfast at Tifanny’s” (bonuspunten voor wie die film kent!). Natuurlijk moesten we ook even binnen kijken om weg te zwijmelen bij de iconische diamanten ringen. Zó leuk om bij weg te dromen. Mijn toekomstige hond krijgt zo’n prachtige Tifanny blauwe halsband…

We bezochten Summit One Vanderbilt. Dit is een rooftop experience in het gigantische Vanderbilt gebouw. Op drie verschillende niveaus kan je genieten van een ongerept uitzicht over de hele stad. Wat ook uniek is aan de hele ervaring is dat het een soort interactieve exhibitie is. Met behulp van vele spiegels wordt er een mega tof, Inception-achtig effect gecreëerd. Heel leuk om te doen, een aanrader!

Vanaf Madison Square besloten we over de High Line richting Chelsea te lopen. Dit is een mooi, gratis toegankelijk stadspark dat is aangelegd op een oude goederenspoorlijn die hoog over de stad loopt. Heel leuk om te doen, zeker in de herfst wanneer de bomen alle tinten rood, oranje en geel kleuren. Wel een beetje druk, maar het was dan ook zonsondergang, dus spitsuur.

Brooklyn Bike Tour

Vandaag hadden we iets heel leuks gedaan: een fietstour door Brooklyn! Vijf jaar geleden heb ik al samen met tourgids Tony door Brooklyn gefietst, toen ik met mijn familie op vakantie was in New York. Deze ervaring was zó goed dat ik dit nog eens een keer wilde herhalen met Han! Dus boeten we de Dessert & Sweets Tour bij Brooklyn Bike Tour. We hadden geluk met het weer: zon en een stralend blauwe lucht.

We reden verder tot onderaan de Williamsburg bridge en namen de ferry naar Brooklyn Bridge. Onderweg stopten we steeds om foto’s te maken. We kwamen ook nog langs DUMBO, zo’n beetje de meest geinstagramde straat van New York. Hier zie je het Empire State building namelijk precies tussen de brug door.

Tot slot namen we nog een ijsje bij Gelateria Gentile. Op de terugweg fietsten we door het giga-mooie Brooklyn Heights, waar een huis al snel meer dan vijf miljoen dollar kost. Wow!

De trip eindigde in Williamsburg, waar we ook waren begonnen. We namen afscheid van Tony, bestelden een stuk pizza als avondeten en besloten vervolgens nog gezellig een drankje te doen. Want, Williamsburg bruist. Het Is een enorm sfeervolle plek waar veel jonge mensen naartoe komen om de trendy boetieks, chique hotels en hippe restaurants te bezoeken.

Op het dak van het Hoxton hotel zat Laser Wolf, een rooftop bar met prachtig uitzicht over Manhattan en Brooklyn. Hier genoten we nog van cocktails en chicken wings voordat we tevreden weer naar ons hotel rolden.

Central Park en Madison Avenue

Zondag, de perfecte dag om even rustig aan te doen. We begonnen weer een zonnige dag in Central Park. De herfst begint de bomen al prachtige tinten rood, oranje en geel te kleuren. Zo mooi om te zien.

Na de wandeling besluiten we om naar Madison Avenue te gaan. Dit is één van de meest luxe straten in New York. We ploffen neer bij Ralph’s voor koffie en een chocoladetaart om te delen. Om heel eerlijk te zijn valt het wat tegen: de chocoladetaart is droog, en de cappuccino is wat slap. Desalniettemin is het hier wel lekker zitten en even de sfeer opzuigen.

Die avond hebben we een reservering bij een heel leuk Koreaans restaurant genaamd: Her Name is Han. Hier moesten we natuurlijk wel gaan eten! We verkennen eerst nog Koreatown voordat we aanschuiven voor het diner. Wat is het eten hier lekker! We bestelden een tuna sashimi, bulgogi, pork belly en een kimchi pannenkoek. Het is allemaal even lekker en de service hier is ook heel fijn, snel en niet té aanwezig (zoals dat in andere plekken in New York wel het geval kan zijn). Als je van Koreaans eten houdt is dit een enorme aanrader. Reserveer wel op tijd, want Her Name is Han is om deze redenen dan ook erg populair. Als toetje nemen we nog een matcha latte en rollen dan (wat vroeger dan normaal) ons bedje weer in.

Happy Halloween!

We begonnen de dag weer in onze favoriete buurt Soho. Overdag liepen er al veel mensen in kostuum, wat heel leuk was om te zien. Daarna liepen we door naar de beroemde Magnolia Bakery, om de befaamde banana pudding te proberen. Héél lekker, ongelofelijk zoet met hele stukken banaan en luchtig opgeklopte slagroom.

Verder haalden we koffie bij Sant Ambroeus, lunchten we burrata en Italiaanse gehaktballetjes bij Epistrophy en pasten we kleding bij New York or Nowhere en Maison Kitsune. Bij die laatste kregen we zelfs nog een bon om een gratis cappuccino te halen bij mijn favoriet Café Kitsune! Terwijl we van onze koffie genoten kwamen er ouders met kinderen (allebei in kostuum) “Trick or Treat”-en, zó schattig!

Happy Halloween! Dit is wel een bucketlist dingetje hoor: Halloween vieren in Amerika! Herken je onze kostuums? We waren verkleed als de “bad guys” uit de film Kill Bill van Quinten Tarantino, Elle Driver en Gogo Yubari! We hadden kaartjes voor een Halloween feestje op 5th Avenue, maar om heel eerlijk te zijn… Was het klaarmaken leuker dan het feestje zelf! We kwamen er niet echt lekker in: er hing geen fijne sfeer, het was té groot en de muziek was ook niet ons ding. Er was niet eens een garderobe om je jas op te hangen! Heel vreemd. Wederom wel weer heel tof om te zien hoe iedereen z’n best hier doet op een mooi of grappig Halloween kostuum. Tot in de vroege uurtjes konden we toch niet blijven, omdat Han de volgende ochtend al vroeg zou doorreizen naar haar familie in Atlanta. Heel erg vonden we het dus niet om wat eerder dan gepland af te taaien!

Daten met mezelf

Vandaag was ik alleen, want Han was al om half 7 vertrokken naar het vliegveld. Dus, ik besloot mezelf dan maar mee op date te nemen! Nadat ik was uitgeslapen en uitgecheckt, besloot ik een ontbijtje te scoren bij Balthazar in Soho. Hier kreeg ik nog een glaasje champagne van het huis omdat ik in mijn eentje was, zo lief!

Na het ontbijt besloot ik om nog een allerlaatste wandeling te nemen door Soho en een bagel voor de lunch te halen bij Russ & Daughters, een bekende Joodse delicatessen bakkerij gespecialiseerd in gerookte vis en kaviaar. Het werd de klassieker: everything bagel met bieslook cream cheese, een rood uitje en dikke plakken gerookte zalm. Heerlijk!

Ik wilde nog een paar winkels afstrepen: luxe warenhuis Bergdorf & Goodman (die al helemaal in de kerstsferen waren!) en nog even om advies vragen bij sieradenmerk Alison Lou. Op dit moment had ik het geld niet voor een aankoop, maar mijn verjaardag is al over een maand… ☺️

Om vijf uur werd ik opgehaald door de taxi om naar het vliegveld te gaan en New York te verlaten. Wat was het genieten, zo’n vriendinnentripje!

Vorige
Vorige

Beste aankopen van 2022

Volgende
Volgende

Costa Rica 2022 Reisverslag