Tokyo 2019 deel 2 - Asakusa, Shinjuku, Tokyo DisneySea!

Tijd om jullie te vertellen hoe ik mijn tweede week in Tokyo heb beleefd! In deze blogpost deel ik meer van mijn favoriete plekken en tips in deze fantastische wereldstad. Het is weer een flink artikel, dus pak een lekker kopje (Japanse) thee erbij, veel leesplezier!

Asakusa

Als je in het moderne Tokyo toch de sfeer van het oude Japan wilt proeven, ga dan naar de wijk Asakusa. Doordat in dit gebied de meeste straten, tempels en gebouwen in dezelfde staat als vroeger worden behouden, hangt er hier een hele authentieke en traditionele sfeer. De grote wolkenkrabbers zijn hier verruild voor houten huisjes en smalle straatjes. De grootste bezienswaardigheid in Asakusa is de Sensoji tempel, een boeddhistische tempel die in de 7e eeuw is gebouwd. Heel indrukwekkend om te zien!

Om de Sensoji tempel te bereiken moet je eerst door een lange straat lopen, met aan de zijkanten overal marktkraampjes. Hier vind je lokale, verse etenswaren en snacks (zoals het heerlijke matcha softijsje op de foto hierboven!), traditionele kleding als kimono's of andere souvenirs. Alle geuren, kleuren en smaken van het oude Japan komen hier samen!

Ik kan me voorstellen dat Asakusa het hele jaar rond prachtig is, maar met de kersenbloesemperiode is het wel echt magisch. Het is een prachtig gezicht, die oude, beeldschone tempels omgeven door roze kersenbloesemblaadjes.

Shinjuku

In schril contrast met het traditionele Asakusa, gaan we weer terug naar de stad, richting het centrum. De foto hierboven is gemaakt in de Tokyo Skytree, wat in tegenstelling tot de tempels juist weer een heel nieuw symbool is van het moderne Tokyo. Vanaf deze gigantische toren heb je uitzicht over de hele stad. Bij de Skytree is er ook veel te beleven, er is onder andere een aquarium en een gigantisch winkelcemtrum. In Tokyo zijn de shopping malls echt GIGANTISCH. Zó groot, dat ben ik absoluut niet gewend. Je kan makkelijk uren dwalen tussen al dat moois, en als ik je één tip mag geven: als je iets moois vindt, koop het dan gelijk. Want de kans is klein dat je hetzelfde weer terug gaat vinden!

Deze prachtige plek langs de Sumida rivier is één van de mooiste plekjes om langs te lopen als de kersenbloesems in bloei staan. Er hing hier een hele gezellige sfeer, de mensen hielden hier picknicks aan de kant van het water en hielden 'cherry blossom view parties', speciale feestelijke bijeenkomsten om samen de kersenbloesem te bekijken. Omdat deze maar korte tijd in bloei staan, is deze periode een hele happening.

Shinjuku is één van de grootste entertainment districts in Tokyo. Hierboven zie je Golden Gai, een nightlife district dat volgepakt is met meer dan 200 kleine barretjes en eettentjes. Sommige barretjes zijn zó klein dat er maar plaats voor een paar personen. Helaas zijn wij hier alleen maar overdag geweest, maar ik kan me voorstellen dat het 's avonds een magisch gezicht is om al die kleine tentjes verlicht te zien.

Nog twee bijzondere dingen die we tegenkamen: een grote klodder mosterd (of oorsmeer) bij de Sumida rivier. En midden in de stad: een grote Godzilla! Om de zoveel tijd maakte het enorme gevaarte Godzilla geluiden en kwamen er felle lichten en rook uit z'n bek. Echt, only in Tokyo.

De eerste week hadden we besloten om onszelf te trakteren op een luxe hotel, om te acclimatiseren aan deze andere cultuur en gewend te raken aan het denderende Tokyo. Uiteindelijk was dit een goede keuze, want doordat ons eerste vliegtuig vertraging had, hadden we op de heenweg onze overstap gemist. We konden nog wel rechtstreeks op dezelfde dag vliegen, maar onze koffers haalden helaas de korte overstap niet. Hierdoor zaten we de eerste 2 dagen zonder onze koffer! Gelukkig werden onze onkosten voor benodigdheden vergoed, maar je begrijp, we waren erg dankbaar voor de luxe. Je moet weten dat de hotels in Tokyo ontzettend duur zijn. En wij betaalden de hoofdprijs, want tijdens de kersenbloesemperiode is het hoogseizoen en zijn de accommodaties op z'n duurst. Maar goed, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt en de resterende 2 weken hebben we genoten van AirBnB's.

Jongens, ik wil het even met jullie hebben over het eten. Oh, het ETEN! Ik heb zó ontzettend lekker gegeten in Japan. Nu ben ik sowieso groot fan van de Japanse keuken. Wat mij ook verbaasde was hoe goedkoop (over het algemeen) het eten was. Vooral de vis; de vis was goedkoper dan fruit. Vond ik niet erg, want ik ben gek op alles wat uit de zee komt. Hierboven zie je een heerlijk ijsje van Lumiére. Om de een of andere reden heb ik zó veel ijsjes gegeten in Japan, omdat de ijsjes daar gewoon echt heel lekker zijn. Hoe kan dit? Zijn de in Japan koeien gelukkiger? Komt dit omdat ze steeds worden gemasseerd voor Kobe beef? Op de rechterfoto mijn tweede verslaving: Tonkatsu. Deze aten we bij een schattig oud Japans stel die, hoewel ze geen woord Engels spraken, ons ontzettend hartelijk verwelkomden in hun kleine Tonkatsu tentje. Je kon merken dat ze hun hele leven hadden gewijd aan het perfectioneren van deze ambacht.

Jullie weten onderhand vast wel dat ik een enorme geek ben. Toen Kai naar het Pokémon Café wilde, ging ik dan ook gedwee mee. Dit is een café compleet in Pokémon thema. Zó leuk! Oké, toegegeven, het eten in zo'n thema café is niet per se top. Maar, wel gewoon prima te kanen en het feit dat je je cappuccino kan kiezen met een Pokémon latte art figuurtje maakt het het helemaal waard. Als je Pokémon tof vindt, dan moet je ook zeker naar de Pokémon Centers; gigantische winkels met alleen maar Pokémon merchandise!

Nakano

De tweede week sliepen we in een AirBnB in de hippe wijk Koënji. Onze mega lieve en enthousiaste AirBnB host raadde ons een bezoekje aan Nakano Broadway aan. Het was een regenachtige dag, dus we besloten te gaan, want Nakano Broadway was lekker overdekt. Wat een goede keuze was dat! Vooral als je zulke grote geeks bent als wij, is Nakano Broadway fantastisch. Dit is een gigantisch complex met winkels gespecialiseerd in anime, manga, geek culture en speelgoed. Dit is een walhalla voor verzamelaars.Kennen jullie het bekende bloemetje hierboven? Takashi Murakami is de Japanse pop art kunstenaar die hier verantwoordelijk voor is! Het bloemetje heeft een soort pop cult status en heeft zelfs onder andere op Louis Vuitton tassen gestaan. Ik wilde heel graag iets ervan kopen, maar helaas - zowel het kussen als de mok dat ik wilde waren uitverkocht. Nou ja... Dan maar een matcha latte in de bar. Wel spijt dat ik niet de mok in mijn tas heb gedaan en heel hard ben weggerend.

Shimokitazawa

Shimokitazawa is een trendy, hipster-achtige wijk vol vintage kledingwinkels, cafés en mooie street art. Op de rechterfoto zie je Flipper's; de allerlekkerste pancakes die ik ooit van mijn leven heb gegeten! Thick and fluffy, met heerlijke vanilleroom. In Daikanyama stond hier een gigantische rij, maar bij die in Shimokitazawa konden we gelijk zitten.

Herken je bovenstaande figuurtjes? Als je, net als ik, fan bent van Studio Ghibli, dan herken je ze vast wel! Het zijn cream puffs in de vorm van Totoro, uit de Ghibli film My Neighbour Totoro. Hoe zoet! Deze bakkerij was een kwartier lopen vanuit Shimokitazawa, een beetje buiten de gebaande paden maar de wandeling wel dubbel en dwars waard; ze waren ontzettend lekker. Het bakkerijtje zelf lijkt ook uit een Ghibli film te komen, het had bijna iets magisch, verstopt in een schattige buitenwijk in een klein straatje omgeven door groen. Boven het bakkerijtje zit ook een café, maar hier hebben wij niet gezeten.

Tokyo DisneySea

Tot slot sluit ik af met ongetwijfeld één van de allerleukste plekken op aarde: we zijn ook een dagje naar Tokyo DisneySea geweest! In Tokyo zijn er twee grote parken, DisneySea maar ook een Disneyland, maar wij wilden graag naar DisneySea omdat zo'n park toch wat bijzonderder is dan Disneyland, die je ook in meerdere landen hebt. Dit park is zó mooi en bijzonder! Het hele park is gebouwd om een heel groot meer heen met daaromheen de themagebieden. Het hele park ademt sfeer en je merkt dat er over elk detail is nagedacht. De foto hierboven is gemaakt in de metro naar het park toe, hoe cute zijn deze Mickey handles?

Omdat we in het hoogseizoen gingen waren de wachtrijen voor de attracties vrij lang, maar we hebben toch van een hele hoop ritjes kunnen genieten door het fantastische 'fast pass' systeem: je gaat naar de attractie waar je in wilt, haalt daar een 'fast pass' ticket en daarop staat een tijd waarop je terug kan komen bij de attractie en dan gelijk door kan lopen, zonder te wachten. Genious! Onze favoriete attractie was Toy Story Mania; een soort interactieve speel arcade waarin je samen in een karretje wordt rondgereden en om de haverklap stopt om spelletjes tegen elkaar te spelen!

Mijn favoriete gedeelte van het park was de 'Mermaid Lagoon', een deel dat was ingericht rondom het thema van De Kleine Zeemeermin! Uiteraard moesten we ook Mickey oortjes kopen; de Japanners pakken écht uit als ze Disney bezoeken, zó gaaf om te zien! De meesten maken er echt werk van en komen bont uitgedost het park bezoeken. Meestal kiezen ze dan één favoriet Disney karakter waar ze hun outfit op baseren, en gaan dan all out. Zó tof!

Het oog voor detail in dit park is fantastisch, alles ziet er zó mooi uit! Grappig feitje: dit is één van de allerduurste pretparken ter wereld, en dat is te merken. En uiteraard, het gehele park is ook weer brandschoon.

Wij gingen rond Pasen, dus het park had een vrolijk Happy Easter thema. Ik vind Pasen zó leuk: overal chocolade en konijntjes, what's not to like? Helaas waaide het die dag een beetje waardoor de Disney parade afgelast werd. Eigenlijk heb ik sowieso over het algemeen vrij weinig Disney figuren zien rondlopen in pak. Maar hé, dat mocht de pret niet drukken.

En zo komt er een einde aan mijn tweede blogpost over Tokyo! Dank dat je tot zo ver hebt gelezen. Ga je nog mee naar de volgende bestemming? We pakken namelijk de hypermoderne bullet train naar Kyoto!  

Vorige
Vorige

Kyoto 2019 - Shiba Café, een gouden tempel, herten aaien in Nara en meer!

Volgende
Volgende

Tokyo 2019 deel 1 - Shibuya, Omotesando, Ginza, Daikanyama en meer