Een bad met discofunctie. Ik herhaal, een bad met discofunctie. This is not a drill. Dit bestaat gewoon echt! Eigenlijk is dat het enige wat je moet weten over Hotel The Dutch. Maar, dan doe ik deze fantastische slaapplek geen eer aan. Voor een mini staycation in Maastricht sliep ik met een vriendin een nachtje in de extra large kamer van Hotel The Dutch, één van de leukste en meest unieke hotels in Nederland. Denk Miami Vice, funky, eighties-meets-tropical-paradise in poederroze en mintgroen, opgezette flamingo's en lichtgevende neonletters. In deze Hotel The Dutch review lees je meer!

It ain’t mucht if it ain’t (Hotel The) Dutch

Hotel The Dutch is gesitueerd in de trendy wijk Wyck (haha), waar veel gezellige restaurantjes, bars en boetiekjes zijn. Het centrum van Maastricht ligt op 10 minuten loopafstand. Ik had hier al een keer eerder met veel plezier geslapen en wist dus dat het wederom een groot feest ging worden om hier weer een nachtje door te brengen.

Ik ga heel lekker op neon letters

De pret begon al bij het boeken van de hotelkamer op de website, waarbij je kon kiezen voor funky en een beetje vreemde extra's, waarvan de leukste toch wel een gesigneerde foto van David Hasselhoff is.

Het aller-allerleukste aan Hotel The Dutch is het gigantische bad met discofunctie in de extra large room. Het bad staat in het midden van de kamer en zodra je op het disco-knopje drukt begint de discobal met draaien en klinken er zwoele 70's en 80's hits uit de speakers. Waarom heeft het leven niet een disco-knopje?! Nou vraag ik je.

De kamers zijn ontzettend stijlvol ingericht in datzelfde eighties stijltje en zitten bomvol grappige details. In iedere kamer staat een Auping bed, een flatscreen TV, een regendouche én een klein Smeg koelkastje met drankjes waar je gratis gebruik van mag maken. Het Smeg koelkastje heb ik mee proberen te smokkelen in mijn koffer, maar helaas, het paste niet.

Deze in het roze graag

GEINIG

Waardoor The Dutch zich onderscheidt is dat aan letterlijk alles is gedacht en alles klopt tot in de puntjes, van de muziek in de lift tot aan de tekstjes op de draaideuren (Push it real good). Het is een heel gelikt en stijlvol hotel dat nét even anders is dan anders. Wat heel fijn is, ze hebben zelfs rekening gehouden met de uitslapers onder ons (waaronder ik), de tijd om uit te checken is standaard 12:00 en mocht je nou echt een flinke kater hebben, kan je tegen betaling kiezen voor een late check-out van 14:00.

Fluffy badjassen inbegrepen

Het ontbijt in Hotel The Dutch gaat ook nét even wat anders dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Aan iedere deur hangt een 'Breakfast Bag', die in de ochtend op een zelf gekozen tijdstip gevuld wordt met een ontbijtje dat bestaat uit een yoghurtje en granola, een verse sinaasappelsap, fruit en iets lekkers. Je kan die vervolgens op bed eten of beneden in de hangout, maar onbeperkt koffie en thee te vinden is. Met lekker weer kan je er zelfs voor kiezen om in de tuin te eten. Of in de regen als je dat relaxt vindt, moet je zelf weten. Mocht je behoefte hebben aan meer calorieën, dan zijn er in de buurt veel leuke tentjes om een ontbijtje te scoren, zoals Café Zondag.

Niet alleen de kamers, maar ook de openbare ruimtes zijn fantastisch. In The Hangout kan je heerlijk even hangen of fijn werken. In The Lobby staan prachtige roze velvet banken en een betegelde bar waar je tussen de locals gin tonics kan drinken. Er is ook een jungle-tuin met tropische planten en bankjes waar je zou kunnen zitten met je drankje. Helaas was het regenachtig weer toen wij er weren en hebben we hier geen gebruik van gemaakt, maar het zag er in elk geval ontzettend fraai uit. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het in de zon nóg mooier is.

Als je eraan denkt om een weekendje Maastricht te plannen (doen!), neem dan ook zeker Hotel The Dutch mee in je opties. Ik heb nu twee keer de extra large kamer geboekt en twee keer ontzettend genoten van de goede service, de heerlijke details en de prachtige kamer (én het bad met discofunctie! Hellooo). Bovendien hoeft het allemaal geen fortuin te kosten. Hotel The Dutch heeft vaak voordelige acties, zoals fikse kortingen in het laagseizoen. Ook krijg je standaard 10% korting wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Tipje.  

Vorige
Vorige

Eten bij: Sushisamba

Volgende
Volgende

72 uur in Parijs