72 uur in Parijs

Colette, dat high-end hipster warenhuis in Parijs, sluit op 20 december haar deuren. Dus, reden genoeg voor mij en mijn zusje om een kleine bedevaart in te plannen. Begin december gingen wij drie dagen naar Parijs om afscheid te nemen van ons geliefde Colette en natuurlijk om te genieten van de prachtige stad. Zuski's on tour!

DAG 1

We vertokken om 7:00 met de Thalys vanuit Rotterdam en rond 10:00 kwamen wij aan op Gare du Nord. Bij aankomst lieten wij onze koffertjes achter in de lockers op het station en gingen wij linea recta naar rue Saint Honoré. Omdat we aardig wat honger hadden was ons plan was om eerst een lobster roll te halen bij Frenchie To Go, iets waar wij ons de hele treinreis al op zaten te verheugen. Maar helaas, wij kwamen om 11:00 aan en toen serveerden ze nog geen lunch. Dus, change of plans. We besloten om  onze honger te stillen met een gebakje en de beroemde warme chocolademelk bij Angelina.

Die chocolademelk (of nou, zeg maar liever gesmolten chocolade, want zo smaakte het), was ontzettend lekker, maar na een paar slokken hadden we het eigenlijk wel gehad. Jeumig wat zoet. Ik ben een enorme zoetekauw, maar zelfs dit was een beetje heftig voor mij. Ik at er een Mont-Blanc bij en Floortje had een Venus. Mier- en mierzoet, maar zó lekker.

Nadat onze vullingen eruit waren gesprongen vervolgden we onze weg naar Colette, de hoofdreden van ons bezoek aan Parijs. Veel van wat er te koop is ligt flink boven mijn budget, maar gelukkig lang niet alles. Zo is er een heerlijke beauty afdeling, waar ze ook Glossier verkopen (één van mijn favoriete merken die (nog) niet naar Nederland verzenden, snik snik). Plus, ik vind het heerlijk om gewoon al rond te lopen en de sfeer in te ademen, want die heeft Colette in overvloed.

Au revoir Colette

Nadat we dramatisch afscheid hadden genomen zijn we heerlijk gaan struinen. We maakten foto's op Place Vendôme en haalden Marie Antoinette thee bij Nina's. Daarna gingen we door naar kledingwinkel Maison Kitsuné, waarna we vervolgens naar Jardin du Palais-Royal wandelden en een matcha latte haalden bij Café Kitsune.

Rond 15:00 gingen we terug naar Frenchie to Go om die lobster roll te eten. Belachelijk duur, maar zo, ZO lekker.

ALLERLEKKERSTE

Met onze handen vol tassen en onze buikjes vol met lobster roll en friet besloten we om onze koffertjes weer op te halen van Gare du Nord en een pitstop te maken bij het hotel. Het hotel waar we sliepen was Mercure Saint-Ouen, wat echt dikke prima was en we met een spotgoedkope deal op Vakantieveilingen wisten te bemachtigen. De kamers waren mooi, schoon en compleet met alles wat je nodig hebt. Ook het ontbijt was heerlijk. Het enige wat ik nadelig vond was de ligging. Het hotel ligt best uit het centrum. Het metrostation ligt weliswaar op 5 minuten loopafstand, alleen de metrolijn (lijn 13) die van daaruit rijdt was altijd ongelofelijk druk. Met onze koffertjes durfden we de drukte in de metro niet te trotseren en hebben we ook vanaf Gare du Nord een Uber genomen. Neem het mee in de beoordeling zou ik zeggen.

Sneaky foto van het ontbijt

Voor het avondeten gingen we naar Ferdi. Het was 19:00 maar we zaten allebei nog aardig vol van de lobster roll, dus helaas hebben we hier niet zo van kunnen genieten als dat we zouden willen. Ik bestelde een Mac & Cheese en Floortje bestelde een truffel risotto. Allebei fantastisch lekker, maar we kregen het maar voor de helft op voordat we uit elkaar klapten. Een aanrader, als je honger hebt. De volgende keer neem ik dan ook zeker de cheeseburger, iets waar Ferdi beroemd om is. Die zagen we constant voorbij komen kreeg lovende reacties van de andere gasten.

DAG 2

Na een prima ontbijtje in het hotel besloten we de metro te pakken naar  A.P.C. Surplus. In deze outlet winkel verkopen ze A.P.C. kleding en accessoires van vorige collecties met vette kortingen. Ik kon er zelf niet slagen ondanks de forse prijsverlagingen, maar Floortje kocht een trui.

Zo leuk, die boulangerie’s

Vervolgens besloten we het Saint-Germain te verkennen, een gezellig, trendy en historisch gebied in Parijs. Maar, eerst eten, want dat doen we nogal graag. We daalden neer bij Café de Flore voor een lunch. Café de Flore is één van de oudste koffiehuizen in Parijs en heeft een rijke geschiedenis. En daar betaal je dus ook voor. Maar goed, zo vaak komen we niet in Parijs en we waren er niet om krenterig te doen. Met een heerlijke cappuccino en perfect zachtgekookte eitjes met getoast brood zaten we hier wel even prima. Het is een heerlijke plek om mensen te kijken en even tot rust te komen. Wat we nodig hadden, want onze voeten waren ondertussen moe van al dat geslenter.

Onze volgende stop was Le Bon Marché. Je weet wel, dat bijzonder mooie warenhuis met die kekke roltrappen en een fantastische selectie aan merken. Één van die merken waar ik warm van werd was Fresh Beauty waar ik mijn slag sloeg. Overigens weet ik niet waar het aan lag, maar het stereotypische beeld van chagrijnige Parijzenaars werd deze reis to-taal niet waargemaakt. We zijn door letterlijk iedereen ongelofelijk vriendelijk geholpen. Het hielp waarschijnlijk dat mijn zusje en ik een aardig woordje Frans spreken. Ik heb gemerkt dat wanneer jij je best doet om ze een beetje tegemoet te komen in het Frans (zeg bonjour, je voudrais un omelette du fromage, dat soort dingen), de Parijzenaars meer dan gewillig zijn om ook hun best te doen om jou vriendelijk te helpen. Of misschien hadden we gewoon geluk. Wat trouwens geinig was, om klokslag 15:00 klonk er opeens luide klassieke muziek door de speakers, waarna er drie mannen in kippenpak zéér elegant de roltrappen af kwamen ballet dansen. Geen grap.

Na Le Bon Marché hadden we het wel weer even gezien, we waren moe en onze voeten voelden alsof ze het ieder moment konden begeven. We besloten om weer naar het hotel te gaan om uit te rusten. Nadat we rond een uur of 18:00 weer opgeladen waren, pakten we weer de metro om te gaan eten bij Abri Soba. Dit was de beste keuze ooit. Dit was zó lekker. Echt, wanneer je naar Parijs gaat, doe jezelf een plezier en ga hier eten. Of niet. I'm not the boss of you. Mocht je besluiten om wel te gaan, kom dan vroeg. Wij kwamen zelf om 19:15 (het restaurant opent om 19:00) en konden gelijk aanschuiven, maar drie kwartier later stond er al een flinke wachtrij.

Dinertje met E.T.

DAG 3

Zondag was onze laatste dag. De Thalys naar Rotterdam zou pas om 17:30 vertrekken, dus we hadden nog de hele dag om te genieten van Parijs. We dropten na het ontbijt onze koffertjes weer bij de kluisjes in Gare de Nord en besloten om Le Marais te verkennen, een heerlijk district in Parijs met de mooiste oude gebouwtjes, bijzondere winkels en de leukste straatjes om doorheen te slenteren.Voor de lunch wilden we eten bij Paperboy. Toen we aankwamen was er een wachtlijst van 50 minuten. Hadden we kennen weten, want Paperboy is een ontzettend populaire plek om te brunchen en het was 13:00 op een zondag. Maar, niet getreurd. Wij zetten onze naam op de wachtlijst en om de tijd te doden besloten we in de buurt in een cafeetje een koffie te drinken en toen weer terug te gaan. Prima te doen en de tijd was zó om. Na de 50 minuten schoven we aan. Ik bestelde een matcha latte en een salmon tataki broodje. De matcha latte kwam in een heerlijk grote mok, mijn favoriet. Het broodje was héérlijk.

Na de lunch hadden we nog tijd om verder rond te lopen in Le Marais. We liepen Bonton tegen het lijf, een ongelofelijk schattig warenhuis voor kinderen en baby's. Denk aan het liefste houten speelgoed, kleertjes geïnspireerd door Wes Anderson en de leukste stationary. Om elke hoek was wel iets nieuws te ontdekken en constant slaakten we wel weer een kreetje uit omdat de schattigheid ons te veel werd. Onze eierstokken begonnen spontaan te rammelen en we spraken af dat we wanneer één van ons een kindje zou krijgen, we linea recta terug zouden gaan om de gehele Bonton leeg te kopen. Dus, Bonton, maak je borst maar nat.

Een andere noemenswaardige winkel die we tegenkwamen was Merci. Merci is een bijzondere mix van concept-store en café in een mooi en uniek gebouw. Ze verkopen hier bijzondere merken die je niet zo snel ergens anders zou tegenkomen.

Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Zussenweekend in Parijs was unaniem een groot succes en ik kan niet wachten om snel weer een keer terug te gaan. Met de Thalys is dit ook in een poep en een scheet geregeld, héél relaxed. Ik weet dat iedereen en zijn moeder al een keer in Parijs is geweest, maar iedere ervaring is uniek en hopelijk heb je toch nog iets aan deze tips. Mocht je benieuwd zijn naar al deze plekjes heb ik hier een kaartje voor je.

AANKOPEN

Zoals je kan zien heb ik het eigenlijk vrij bescheiden gehouden. Ik ben deze reis best bewust met mijn aankopen omgegaan. Bij alles heb ik goed nagedacht of het écht wil, en of het makkelijk in Nederland te verkrijgen is.En dit is het geworden! Bij Merci kocht een een geurkaars van Boy Smells in de geur Ash, die ik na drie dagen al uit mijn handen liet vallen. Nu is er een heel stuk uit het glas. :( Bij Colette kocht ik Body Hero Daily Oil Wash van Glossier. Dit is een olie die je onder de douche gebruikt, waarna hij verandert in heerlijk schuim. Ik had wel meer van Glossier willen kopen, maar alles wat ik echt wilde van het merk was uitverkocht. Bij Nina's kocht ik de beroemde Marie Antoinette thee. Alleen het blikje al vind ik echt té leuk. Bij Le Bon Marché kocht ik van Fresh Beauty de Advanced Lip Therapy, die ik goed kan gebruiken. Met dit koude weer zijn mijn lippen zó droog en gebarsten.

Vorige
Vorige

Hotel The Dutch review