Inn on the Lake review

Inn on the Lake

Nog geen kwartier rijden van Amsterdam vandaan, ligt Inn on the Lake. Dit is een prachtige B&B in een 17e-eeuwse gerenoveerde kerk gelegen in het sprookjesachtige Broek in Waterland. Een private guesthouse met een beeldschone tuin die direct aan het meer grenst, klonk als de perfecte city escape. Inn on the Lake stond hoog op mijn verlanglijst van mooie plekken in Nederland. Mijn zus en ik boekten een culinair en wellness weekend. Hoe we dit hebben ervaren? Lees snel verder in deze Inn on the Lake review!

Inn on the Lake

Schildersachtig dorpje

Toen we Broek in Waterland binnenreden, overviel ons meteen een bepaalde rust. De zon scheen fel, er was geen wolk te bekennen in de hemelsblauwe lucht en alle mensen die op straat liepen leken in een goed humeur te zijn. Alsof we een soort Efteling-dorp binnen kwamen waar iedereen permanent een vakantiegevoel had. We parkeerden onze auto en liepen met onze rolkoffertjes naar Inn on the lake.

Inn on the Lake

Bij binnenkomst werden we meteen zeer hartelijk onthaald. We werden naar de receptieruimte geleid, die smaakvol was ingericht waardoor we meteen de warme sfeer proefden. Denk: fluwelen fauteuils en hertenkoppen aan de muur. Door een houten wenteltrap werden naar één van de slechts vier kamers geleid, de Zwart-Wit kamer.

Inn on the Lake

De Zwart-Wit kamer is een flamboyante ingerichte ruimte met panoramisch uitzicht op het meer. In het midden van de kamer staat een vrijstaand bad. Verder zijn er twee aparte, zwart natuurstenen wastafels, een opvallende kroonluchter, een regendouche en het meest comfortabele bed wat ik ooit heb gezien. De badproducten waren van het heerlijke merk Zenology.

Inn on the Lake
Inn on the Lake

We fristen ons op en liepen naar de sprookjesachtige tuin. Wat een plaatje, haast idyllisch. Wat we waardeerden was dat er genoeg plekjes waren gecreëerd om in privacy te genieten. We ploften neer op een stoel en lazen een boek. Als we iets te drinken wilden, konden we dat zelf pakken in de bar waar een enorme keuze aan drank was uitgestald. Er lag een enorm arsenaal aan alcohol, maar ook koffie en frisdrank als San Pellegrino en ginger beer van Finley's. Dit was allemaal gebaseerd op zelfservice. Wat je pakt van de bar schrijf je op in een boek, het gaat allemaal op basis van vertrouwen. Dit gaf direct een goed gevoel.

De fijnste massage ooit

Het wellness onderdeel van het arrangement bestond onder andere uit een bezoek aan de mini-spa. In een apart gebouwtje stond een fantastische grote jacuzzi en een sauna. De deuren van het gebouwtje kunnen openklappen, waardoor je heerlijk uitzicht hebt op het water terwijl je in de jacuzzi bubbelt. Door de coronamaatregelen zijn er vaste, gereserveerde tijden waarop je gebruik kan maken van deze spa. Vonden we niet erg, zo waren we ervan verzekerd dat het echt privé was.

Na de spa was het tijd voor een massage. In onze badjassen en slippers werden we naar een kamer geleid waar de masseuse en haar tafel klaarstond. In de kamer was het halfdonker, kaarsjes flikkerden en gaven een fijne sfeer en rustige muziek klonk over de speakers. Dit was ZÓ FIJN! De masseuse had een enorm prettige en rustige energie. Ze kon precies voelen waar de knopen zaten. Enorm goed in haar vak, na deze massage voelde ik me herboren.

Michelinsterwaardig diner

Dan, tijd voor het drie-gangen diner. Met uitzicht op het meer konden we genieten van een huisgemaakte foccacia, speciaal gebakken door een bakker voor Inn on the Lake. Zo simpel, toch zó overheerlijk. De eerste gang was een krabtartaar met meloenbolletjes en bietengazpacho, ongelofelijk lekker. Het hoofdgerecht waren lamskoteletjes, doperwtjes, asperges en aardappelgratin. Tot slot genoten we van een pavlova met lychee en passievrucht. En dit allemaal uitkijkend op een ondergaande zon, genietend van de lekkerste drankjes en wijntjes. Het was gewoon een restaurantervaring, Michelsterwaardig. Niet normaal, zó lekker!

Na een heerlijke nacht slaap schoven we aan in de serre voor het ontbijt. Ook dat was magisch. Versgeperste jus d'orange, cappuccino en thee, yoghurt en muesli met vers fruit, gepocheerde eitjes, croissantjes met roomboter en warme broodjes met beleg. Ongelofelijk lekker allemaal.

Het was maar een nachtje, maar het voelde als een hele week vakantie. Ik kan iedereen die de drukte wilt ontsnappen Inn on the Lake aanraden. Met het culinair en wellness arrangement haal je er echt alles uit. Voor het mooie zou je er eigenlijk nog een nachtje bij moeten boeken, zodat je met lekker weer ook Broek in Waterland kan ontdekken. Al met al was het een fantastische ervaring.

Benieuwd geworden na deze Inn on the Lake review of zelf ook een nachtje boeken? Hier vind je de website van Inn on the Lake.

Vorige
Vorige

Vlog: Terug naar het normale leven?

Volgende
Volgende

Het nieuwe appartement