72 uur meidenweekend in Gent

In onze vriendinnengroep ging er iemand net over de grens studeren, in Gent. En, wat doe je dan: uiteraard, haar achterna te gaan en er een gezellig meidenweekend van maken. Dus, zo geschiedde.

De typische oude huisjes van Gent

We stapten op Rotterdam in de Flixbus en drie uur later stonden we in het Belgische stadje Gent. Voor mij was het de eerste keer reizen met de Flixbus. Het was goedkoper dan de trein en het scheelde een overstap.

Het hele weekend stond in het teken van onze favoriete bezigheid: eten! We waren vastberaden om van eettentje naar eettentje te hoppen en al het lekkers wat Gent te bieden heeft, te proeven.

Etend het weekend door in Gent

Eenmaal herenigd besloten we het enige logische te doen: ons vergapen aan all-you-can-eat spareribs bij Amadeus. Ikzelf was er nog nooit geweest, maar een aantal meiden uit de groep waren fan (vooral van de gepofte aardappel en het kenmerkende botersausje). Als toetje aten we alles wat op de dessertkaart stond. We hadden sjans met de barman, wat als gevolg had dat we zelfs een kuipje van de befaamde botersaus mee naar huis mochten nemen, wat helemaal de kers op de spreekwoordelijke taart was. Met volle buiken en een grote glimlach liepen we naar onze airBnB om tevreden in slaap te vallen.

De volgende ochtend spraken we af om te ontbijten bij PLUS+, een biologisch restaurant met vegetarische gerechten. Zowel de shakshuka en de kaneelbroodjes waren hemels.

Bij chocolatier De Duytschaever kochten we de lekkerste chocolade. Het uitkiezen van de chocolaatjes was een feestje op zich, waarbij elk stukje werd verpakt in een luxueus doosje.

Je begrijpt: met vijf meiden bij elkaar in Gent is het feest. Het hele weekend door hebben we veel met elkaar gekletst en hard gelachen. Volgens mij waren wij die typische luidruchtige Nederlanders, die ook nog eens geen enkel (NSFW) gespreksonderwerp uit de weg gingen. Ik had het, ondanks een licht slaaptekort, ongelofelijk naar mijn zin.

Voor de lunch ploften we neer bij Stek, een gezellig eetcafé bezaaid met groen en planten. De pancakes smaakten goddelijk!

We sloten de zaterdag af met ramen van Umamido. Ondanks dat het heerlijk smaakte, kreeg ik niet alles op omdat ik nog zo vol zat van al het andere eten! Zo zonde!

Sfeervol stadje

Ik was nog nooit in Gent geweest, maar de stad heeft niet teleurgesteld. Het is zó sfeervol, de geschiedenis straalt van elke gevel af. Je kan er enorm leuk winkelen en dus lekker eten (als bewezen). Daarnaast is het een klein stadje, dus alles was goed aan te lopen. Ik genoot enorm van het struinen door de stad, het kijken naar de prachtige gebouwen en het wandelen over de vele bruggetjes.

De architectuur voelt bijna Parijsig aan!

Zondagmiddag zouden we weer vertrekken. Bij de bakker om de hoek haalden we verse broodjes en lekkere taartjes, om vervolgens in de studio van ons Gentse vriendinnetje samen te ontbijten.

Ongelofelijk lekkere en smaakvolle Kultur Bakery. Neem zeker de croissants met room!

Na het ontbijt liepen we nog even over de brocante markt. Leuk om overheen te struinen, maar ikzelf kan eerlijk gezegd nooit echt iets leuks vinden om mee naar huis te nemen.

Als afsluiter van een heerlijk weekend kon een warme wafel met slagroom uiteraard niet ontbreken.

Het was één van die weekenden die goed zijn voor de ziel. Veel geschaterlacht, maar ook serieuze gesprekken gevoerd. Paar dat met lekker eten, en ik ben gelukkig.

Ben jij wel eens in Gent geweest? Wat vond je van de stad?

Laat het mij weten in de reacties!

Vorige
Vorige

Eten bij: Osteria Francescana

Volgende
Volgende

Nieuw geldsysteem: alles op één hoop