Verhuisd naar Rotterdam!

Sinds 1 oktober is het zo ver: ik ben verhuisd! In Rotterdam heb ik mijn eerste eigen plekje in mijn reis naar onafhankelijkheid (technisch gezien is het al de tweede, maar dat studiootje in Amsterdam tellen we voor het gemak maar even niet mee).

In principe ben ik nog niet officieel helemaal over: het heerlijke appartement dat uitkijkt over de Coolhaven is nog een beetje kaal. De grote meubels (zoals o.a. mijn bed, kledingkast en eettafel) moeten allemaal nog geleverd worden. Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat, hoe goed je alles ook van tevoren probeert te plannen, het toch nog al-tijd gezeik is met de levering van meubels? Denk spullen die helemaal niet meegeleverd worden, of leveringen die te laat in het systeem zijn gezet... Hierdoor is de hele operatie een beetje vertraagd.

Snel over naar de positieve kanten van verhuizen. Één daarvan is absoluut: de nieuwe buurt leren kennen! We beginnen dicht bij huis. Twee deuren verderop bij mij zit Evermore, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in hoge kwaliteit koffie, thee en chocola! Samen met KookstudioMix verbouwden ze twee oude garages tot een koffiebranderij, kookstudio, theepakkerij, een koffiebar en theeschenkerij en een winkel. Tevens is het ook een afhaalpunt van Rechtstreex, waarbij je online seizoensgebonden boodschappen doet die je direct bestelt bij boeren en makers uit de eigen regio. Zo weet je waar je eten vandaan komt en steun je de lokale boeren! Op de eerste dag dat we gingen klussen, haalden we hier de allerlekkerste cappuccino's, vegan spelt croissantjes en zelfgemaakte boter en aalbessenjam. Ik werd ontzettend hartelijk ontvangen, waardoor ik mij meteen meer dan welkom voelde.

En dan nu -  de binnenkant! Zoals eerder vermeld dus nog best leeg en kan ik nog niet veel delen. Ik kan je wel alvast één van de leukste elementen in mijn huisje laten zien. Dat is met stipt het behang in mijn slaapkamer, op de foto hierboven: er staan aapjes op, nou vraag ik je! Het is het prachtige Savuti behang van het merk Cole & Son. Helemaal niet goedkoop, en uiteindelijk had ik nog een rol extra nodig, dus het is een duur muurtje. Maar, het is nu of nooit. Ik woon nu helemaal alleen, dus ik kan het zo gek maken als ik zelf wel! Geen compromissen in smaak - die komen later wel.

Voor de rest ben ik ontzettend in mijn nopjes met mijn snoerloze Dyson stofzuiger. Dit vervelende klusje is nu een stuk aangenamer. Ook ben ik blij dat ik mijn mooie serveergerei van Amsterdam weer uit kan pakken. Stukje bij beetje komen al de uitgezochte meubeltjes binnen, dan laat ik het je in zijn volledigheid zien. Nog even, en dan is het helemaal mijn plekje.

Vorige
Vorige

Eten bij: Yama review

Volgende
Volgende

September Favorieten: Schmidt's deodorant, Ganni jurk, Milk Make-up & meer!