Favoriete plekken in Nederland Hotel reviews Nederland Reisverslagen

Logeren in een panorama dome van Parc Buitengewoon

Na 7 weken werken in Azië keerde mijn vriend terug naar Nederland. We waren beide enorm toe aan quality time spenderen met elkaar en hadden de behoefte om samen de natuur op te zoeken. Dus, zo gezegd, zo gedaan. We reden naar Parc Buitengewoon, een glamping in het Noord-Limburgse pittoreske plaatsje Ven-Zelderheide. Hoe dat was? Lees maar mee! (P.S. Niet lezen? Onderaan dit artikel staat een vlog van onze ervaring. Veel kijkplezier!

Bij aankomst op het park valt ons meteen op hoe stijlvol het terrein is ingericht. Overal in de bomen hangen lampjes en rondom de enorme vijver is een terras aangelegd met op de tafeltjes een boeketje zelf geplukte bloemen. We lopen naar de receptie, die gelegen is in een gigantische kas die tegelijk dienst doet als café. Overal in de kas staan planten en zijn er gezellige hoekjes gecreëerd met comfortabele banken en fauteuils.

Onze slaapplek is de panorama dome. Dit is een gigantische tent, al doet het woord “tent” de accommodatie geen eer aan. In de panorama dome zit een vloer en een frame van hout, waardoor het eigenlijk net een huisje is. Maar dan met doorzichtige luifels en zelfs een lichtkoepel in de badkamer. Zo heb je een panoramisch uitzicht van de prachtige Limburgse natuur en valt er veel licht naar binnen, iets wat ik enorm waardeer. Daarnaast is er gewoon stromend water voor een (regen!)douche en een toilet. Jullie weten hoe zeer ik dol ben op de meest prachtige hotels, maar dit doet er niet voor onder.

In de panorame dome staan comfortabele banken en een pellet kacheltje. Dan is er nog een kleine kitchenette met waterkoker, koffiezetapparaat en een koelkastje. In de badkamer staat een heerlijke regendouche en badproducten van Rituals. Aan de andere kant staat een zacht tweepersoonsbed met van die grote kussens en een warme sprei om in te nestelen.

Wat vooral opvalt is de ongelofelijke stilte die op het park heerst. Het enige wat te horen is, is de wind in de bomen en zijn de vogeltjes in de bomen die druk met elkaar aan het tjilpen zijn. Af en toe kwaakt er een kikker. Het is precies deze rust die we zochten.

De hele sfeer van het park is zo gezellig en knus. Voor de panaroma dome staat een houten hottub en een houtkachel met stoeltjes. Over de hele tent hangen lampjes. Uiteraard hebben we de hottub op dag één meteen uitgeprobeerd. Het opstoken en warm maken van het water duurt een tijdje, maar opeens gaat het hard. We schenken een glas rode wijn in en dobberen weg in het warme water. Zwijgend van geluk staren we over de maisvelden. Wat een bijzondere plek!

We slapen er twee nachtjes, wat betekent dat we een volle dag mogen genieten van alles wat het park en de omgeving ons te bieden heeft. We worden wakker in stilte. Het ontbijt wordt bezorgd op een tijd die we van tevoren hebben afgesproken. En wat voor ontbijt! We krijgen verse jus ‘d orange, yoghurt en granola, wentelteefjes, gebakken eitjes en warme, versgebakken croissants en broodjes. Een fantastisch begin van de dag.

Het weer zit de tweede dag mee, de zon schijnt door de doorzichtige luifels van de dome. Het is er binnen no time warm. In de zomer is de panorama dome dus wellicht minder geschikt. Maar, eigenlijk leef je in de zomer ook gewoon buiten. Er is in ieder geval genoeg te beleven in de omgeving.

Op het park zelf is er ook genoeg te ontdekken. Zo is er een beeldschone rozentuin aangelegd die in bloei staat en waar we een wandeling maken. Ook drinken we een koffietje op het terras in de zon naast de vijver en kijken we naar de koi karpers die voorbij zwemmen.

In de middag gaan we naar de wijngaarden van Groesbeek. Bij Colonjes genieten we van een proeverij. Licht aangeschoten slaan we dozen wijn in om thuis ook nog van te kunnen genieten en te delen met vrienden. Alsof we het geluk dat we hier ervaren willen bottelen, zodat we als we thuis weer de fles opentrekken weer dezelfde blijdschap voelen De wijngaard is prachtig onderhouden, hier had ik de hele dag kunnen zitten.

In de avond slaat het weer om. De zon maakt plaats voor donkere wolken en de regen komt met bakken uit de hemel. De regen tikt hard tegen de tent, maar ik vind dat eigenlijk een heel gezellig geluid. We steken het pellet kacheltje aan en kruipen samen onder een dekentje met een boek. Wat een heerlijkheid.

De volgende ochtend checken we uit. Parc Buitengewoon is een ontzettende aanrader. Als een panorama dome niets voor jou is, dan is er nog genoeg keuze voor andere bijzondere accommodaties. Denk aan: tipi’s, een theehuisje of overnachten in de kas.

Benieuwd geworden na deze Parc Buitengewoon review of zelf ook een nachtje boeken? Hier vind je de website van Parc Buitengewoon. Ook heb ik onze ervaring gevlogd, die video is hier te bekijken:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *