Favoriete plekken Favoriete plekken in Nederland Hotel reviews

Een nachtje in de mooiste suite van het Pulitzer

Zoals je vast gemerkt hebt, lieve lezer, we zijn verhuisd. En omdat een verhuizing nogal wat chaos met zich meebrengt, hadden we de behoefte om de chaos te ontsnappen. We waren toe aan “even d’r uit”, nieuwe prikkels en inspiratie opdoen. Daarom logeerden we een weekendje in mijn geliefde Amsterdam. Voor mijn verjaardag had ik een overnachting in het Pulitzer hotel gekregen, wat op zich al geweldig was. Want jullie weten hoe zeer ik dol ben op mooie hotels. Maar de avond van tevoren werden we gebeld en kregen we onverwachts een upgrade naar één van de mooiste suites in het Pulitzer: de Antique Collector’s Suite. Ik zal je in geuren en kleuren vertellen hoe dat was!

Opgewonden werden we met ons rolkoffertje naar onze suite gebracht door een hotelmedewerker. Het Pulitzer bestaat uit 25 grachtenpanden die tegen elkaar staan en zit vól historie. We keken onze ogen uit tijdens de tocht van de lobby door de imposante gangen die naar de kamer leidden. Toen we de deur van de suite open deden, konden we onze ogen niet geloven. We keken recht in een beeldschone marmeren hal, met een gigantisch plafond. Een hal! Ik heb echt nog nóóit een hotelkamer met een eigen gang en verschillende deuren gehad. We hadden gewoon een privé ingang, met een eigen voordeur en een eigen sleutel…

Toen we vanaf de gang de suite binnenkwamen, vielen we opnieuw in katzwijm. We konden onze opwinding niet langer bedwingen… Dit is één van de mooiste plekken waar ik ooit mocht verblijven! De suite bestond uit een afzonderlijke zitruimte en een slaapruimte. Alles in de suite zag er allemaal stuk voor stuk even prachtig uit. Denk krakende, donkere, eikenhouten vloeren, fluwelen banken en marmeren tafeltjes. Het zitgedeelte keek uit op de Prinsengracht.

We lieten ons vertellen dat het bijzondere aan de suite is dat bijna alle spullen die er stonden ook echt antiek zijn. Aan het plafond hing een prachtige kroonluchter en aan de lila muren hingen oude schilderijtjes. Verder hingen er spiegels met extravagante lijsten en een schattig klokje (dat helaas stilstond). Ik was vooral gecharmeerd van de tafellampen waarvan de houten standaard een grappige twist had. Zó leuk en sfeervol, die wil ik ook op m’n nachtkastje thuis!

De ruime badkamer was een soort marmeren balzaal. Er was een heerlijk bad, waar we enorm van hebben genoten. De verhuisstress spoelde we letterlijk van ons af. Na het badderen konden we linea recta onder de regendouche springen, ons afdrogen met grote, witte, fluffy hotelhanddoeken (mijn favoriet), in onze badjas glijden en onszelf van top tot teen onder smeren met de producten van Le Labo in één van mijn favoriete geuren (Santal 33).

Waar de suite zich echt in onderscheidde voor mij waren de details. In de zitruimte stond er een klein marmeren keukentje met thee, koffie (een french press!) en uiteraard snacks van de minibar. Het was een genot om uit de antieken kopjes thee en koffie te drinken op de donkerblauwe fluwelen bank en naar buiten te kunnen kijken.

Omdat de overnachting dus eigenlijk nog mijn verjaardagscadeau was, had het Pulitzer een fles rosé koud voor ons staan en waren er ballonnen opgehangen. Zó leuk!

Door de coronamaatregelen was het restaurant gesloten, maar we konden wel in onze kamer dineren. Dit was echt een feestje. Het voelde weer alsof we uit eten waren, maar dan beter, want we konden gewoon in onze pantoffels zitten. We aten een burrata vooraf en als hoofdgerecht een heerlijke steak met frietjes. De fles rosé moest er uiteraard ook aan geloven.

Ook de slaapruimte was fantastisch. Er stond een prachtig, groot bureau en gigantisch bed met enorm hoofdbord waar we na het diner zo’n beetje in konden rollen. Na een heerlijke nacht slapen bestelden we in de ochtend ontbijt op bed: pancakes, gepocheerde eitjes met zalm en cappuccino’s. Wat een genot om in dit enorme bed wakker te worden, de elektrisch bedienbare gordijnen open laten gaan en dan tijdens het ontbijt uit te kunnen kijken op de grachten. Waarom kan niet iedere dag zo beginnen?

We hebben enorm genoten van ons verblijf. Mocht je meer willen weten of de suite zelf willen boeken dan kan je die hier vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *