Favoriete plekken in Nederland Nederland

Weekend in de natuur bij Bed & Boshuisje

Onze grootste droom (of nou ja – één van) is het hebben van een boshuisje. Een knusse plek verscholen in bosrijk gebied. In stilte, weg van de drukte van de stad. Met als enige achtergrondgeluid de fluitende vogels en de wind in de bladeren van de bomen. Precies zo’n huisje is Bed en Boshuisje, in Salland. We gingen een lang weekend hierheen. In dit verslag lees je hoe dat was!

Voor we beginnen: onze ervaring hebben we ook vastgelegd op film, die kan je hieronder bekijken!


 

Huisje als toen

Vanaf het moment dat we de sleutel in het sleutelgat omdraaiden en binnenstapten, voelden we ons thuis. Het huisje staat vol met gezellige vintage meubels. Een comfortabele, okergele velvet bank, een houten dressoir vol met oud servieswerk met daarop gouden randjes en motiefjes van bloemen die ook in het keukenkaste van mijn oma stonden. Oh, en dan heb ik het nog niet eens over het keukentje. Lichtblauwe jaren 50 oven en gasfornuis, een zwart-wit geblokte stenen gootsteen en crèmekleurige koelkast en magnetron. Een houtkachel, wollen dekens in de rieten mand… Je begrijpt: ik was verkocht.

De nabije omgeving was minstens zo mooi als het huisje zelf. Het huisje staat op een recreatiegebied, maar het ligt verscholen tussen de bomen, dus privacy verzekerd. Op de dressoirkast lagen pinda’s die voor de eekhoorntjes bedoeld waren. En oh, we hebben zó veel eekhoorntjes gezien. Geweldig!

Wat opviel is dat we enorm lekker hebben geslapen in het boshuisje. ’s Nachts koelde het af en was het lekker fris in huis. Afgezien van de regen hoorden we ’s nachts geen enkel geluid. Ik vermoed dat het een combi is van die twee – frisse lucht en stilte. We hebben zelfs zo ongelofelijk lekker geslapen dat we er aan denken om voor in ons stadse huis nog meer verduisterende gordijnen en een Dyson Air purifier te kopen, om dit gevoel terug te halen.

De omgeving verkennen

Zaterdagochtend haalden we ontbijt bij bakker Meinders in een nabijgelegen dorpje. Op Google lazen we dat Meinders hofleverancier was, dus daar moesten we het mijne van weten. Naast croissantjes en versgebakken brood haalden we ook rozijnenwegge, een kozak (cake met jam omhuld door marsepein en chocola – als een soort platgeslagen mergpijp) en een “echt bakkertje” (mokka meringue).

Daarna reden we naar de Sallandse Heuvelrug om te gaan wandelen. Rond deze periode staan de heideplanten prachtig in bloei, wat zorgde voor een vrolijk uitziend gezicht in allerlei tinten paars. We liepen de “Wolfsslenkwandeling”, een fijne beginnersroute met veel afwisseling doordat de wandeling zowel door een stuk bos als over de heide ging.

Nadat we uitgewandeld waren, wilden we Deventer gaan verkennen. Voor mij was het de eerste keer Deventer, en het stadje stelde niet teleur. Na de wandeling waren we toe aan een goede cappuccino, die we haalden bij Coffee Together. Daarna struinden we nog wat rond in de stad en haalden we Bussink koek bij de Deventer Koekwinkel. Tot slot dineerden we bij Zus. Met een voldaan gevoel en volle buikjes keerden we terug naar het boshuisje.

Cocoonen

Op zondag besloten we het rustig aan aan te doen en nog lekker zo veel mogelijk van het huisje te genieten. Rustig startten we op nadat we heerlijk hadden uitgeslapen. De oude vintage radio op de kast werkte, en zorgde voor een knusse sfeer. Terwijl de muziek zacht uit de radio kwam lazen we een boek. De vintage meubels gaven een mindfulness effect. In plaats van met de snelle waterkoker thee zetten met een fluitketel wat net even meer stappen nodig heeft. Om dit vervolgens in een theepot te schenken en uit kleine vintage kopjes drinken. De stilte om ons heen. Dit alles had als effect dat we echt even bewust waren van alles wat we deden, als een soort mindfulness oefening. Het huisje is de perfecte plek om te cocoonen.

Bij het huisje hoorde een schuurtje met daarin een heuse tandem. We trekten ons beste ANWB uniform aan en fietsten door de nabijgelegen weilanden. Oh, wat hebben we gelachen! Na het tandemavontuur stapten we toch even de auto in omdat ik had gelezen over een boerderij waar ze zelf ambachtelijk ijs maakten: Rosahoeve. Zo leuk om eens dichtbij koeien te zijn, de dieren waar wij zo veel lekker eten aan te danken hebben. Ondanks dat het geen zomerse dag was, genoten we van een ijsje. Ik had de smaken Koetje in de wei (het romigste ijs ooit) en donut (met echte stukje donut!).

We keerden terug naar het huisje om ons klaar te maken voor een leuke avond: dineren bij The Lemon Tree. Nadat ik had gevraagd of er mensen tips hadden werd dit restaurant genoemd, en het stelde niet teleur. Ik schreef ook een uitgebreide review over onze ervaring!

Op maandag reden we terug naar huis, maar niet zonder eerst een tussenstop te maken bij de Hoge Veluwe aan het Kröller-Muller museum. Een ontzettende aanrader! Het voelde als buitenspelen in de beeldentuin.

Concluderend kan ik vaststellen dat het weekend een succes was. We hebben enorm veel plezier beleefd aan dit knussje boshuisje en de activiteiten in de omgeving. Mocht je ook eens een weekendje willen ontsnappen aan stadse drukte, houd dan zeker Bed & Boshuisje in je achterhoofd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *