Persoonlijk

The Quarantaine Diaries – Deel 3

Zolang de lockdown periode nu al duurt, gaat het met ups en downs. Gek genoeg merk ik dat ik best kan wennen aan “het nieuwe normaal” en de eerste lichtpuntjes aan het einde van de tunnel komen in zicht. Dit is hoe ik tot nu to de coronacrisis ben doorgekomen.

Week 7: Wennen aan “het nieuwe normaal”

De week begon goed met Koningsdag! Ik had een dagje vrij. Ondanks dat er buiten geen feest was, hebben Thijs en ik een mooie wandeling door natuurgebied in Dordrecht gemaakt en genoten van de zon. De rest van de week was ik in mijn eentje in Rotterdam, maar ik vond het niet zo erg als in het begin. Ik gebruikte de dagen om lekker te bloggen, op te ruimen. Een beetje aan te rommelen. Ik maakte de pasta cardinale van crisiskoken.nl en ik bel urenlang met vriendinnen.

Door deze periode krijg ik meer aandacht voor duurzaamheid en lokaal = beter. Ik leerde hoe ik sinaasappelthee zette van de overgebleven schillen van een sinaasappel (onder het mom van no waste). Ook haalde ik zoals iedere week weer boodschapjes op van Rechtstreex – inclusief dit bijzondere ijs van Skoop (met honing, vlierbloesem en oranjebloesem) en deze funky aubergine! Daarnaast maakte ik voor het eerst een wortel paprika soepje. Die lukte goed, een nieuwe toevoeging aan mijn groeiende kookrepertoire.

Het weekend was erg relaxed. Op vrijdagavond bestelden sushi en keken de prachtige film In the Mood for Love. Zaterdag naar de winkels om boodschappen, lekkers voor vanavond bij Vermeyden en bloemen voor op tafel. Het wordt een beetje onze vaste prik. In de avond lazen we ieder een boekje (ik las Rich Dad, Poor Dad), genietend van elkaars aanwezigheid. Op Zondag reden we naar Kookpunt om een weegschaaltje te halen (die ontbrak nog) en haalden we koffie bij ons geliefde Evermore. Dit zijn nu de weekenden… Gek genoeg merk ik dat ik hier best aan kan wennen.

Week 8: Sociaal leven weer oppakken en zelfreflectie

Dinsdag was Bevrijdingsdag en had ik weer een vrije dag. We picknickten in de zon, en aten ’s avonds taco’s met vrienden via Houseparty om cinco de mayo te vieren. De tortilla’s maakte ik zelf from scratch, voor het eerst. Woensdag kwamen mijn ouders hier om de verbouwing bij hun thuis te ontvluchten. Gezellig, we bestelden Thais. Woensdag kwam het nieuw dat de contactberoepen als kappers en schoonheidssalons weer open mogen. Ik heb gelijk een manicure en een kappersafspraak geboekt, maar ik betwijfel of het de relaxte ervaring wordt die ik voor ogen heb.

Ik merk dat ik groei deze periode en veel reflecteer op mijzelf. Een aantal lessen die ik heb geleerd heb ik gedeeld op Instagram, maar ik zal er nog eens een uitgebreide blogpost aan wijden. Ik ontving een prachtig boeket The Flower Family. Het is bijzonder hoe blij bloemen mij maken! Naast dat het een mega stijlvol boeket is, worden de bloemen op duurzame wijze geteeld en samengesteld door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Milieuvriendelijk en sociaal, een initiatief dat ik graag support.

Op vrijdag had ik een picknick in het park om het weekend in te luiden. Dit was het eerste vriendinnetje dat ik fysiek zag sinds de lockdown begon. Zij was nu ook even alleen, dus we besloten om even corona te vergeten en ze bleef gezellig slapen. We keken de film Akira en het was weer even als vanouds. Zondag was het Moederdag. Eerst hadden we een lunch met het gezin bij Oma, we aten Koreaans. Voor Oma de eerste keer, maar het viel in de smaak! ’s Avonds hebben we voor mama gekookt en ben ik weer terug naar Rotterdam gegaan.

Week 9: Financiële onafhankelijkheid en voor het eerst een drie-gangen menu

De week verloopt rustig. Ik worstel sinds vorige week om dezelfde motivatie als eerst voor werk op te brengen. Het gaat een beetje met ups en downs. De ene week voel ik me alsof ik de wereld aankan, de andere week is moeilijker. Wat ik vooral mis, is het even snel kunnen schakelen met het team over bepaalde onderwerpen. Vooral als er stress is helpt het enorm om even snel gedachten uit te wisselen met iemand, waar dat nu lastiger is.

Ik geniet van de rustige avonden waarin ik Rich Dad, Poor Dad lees en leer over financiële onafhankelijkheid, een onderwerp dat mij steeds meer begint te boeien. Door een podcast stuit ik op de FIRE beweging, wat staat voor Financially Independent, Retire Early. Vooral het eerste deel (Financially Independent) spreekt mij aan. Ik ben meteen begonnen met beleggen en ik los meer af op mijn studieschuld door het aanstekelijke Fuckdiestudieschuld.nl. Van mijn mentor ontvang ik de Strengthfinder test, bedoeld om inzicht te krijgen in mijn sterke punten en talenten. Het helpt mij enorm, er valt veel op ’n plek en de resultaten versterken de lessen die ik heb geleerd tijdens mijn outdoor weekend.

Mijn make-up bestelling van Tarte komt binnen. Ik ben erg onder de indruk van het Tartelette oogschaduwpalet en de Shape Tape concealer, maar de Lights, Camera, Splashes mascara geeft mij niet het shock effect waarnaar ik zocht. Verder wordt er geïnvesteerd in een loungesetje om het balkon op te leuken (aangezien we deze zomer binnenshuis moeten vieren). Het werd dit  rotan exemplaar van de IKEA. Heerlijk om een plekje te hebben om buiten te kunnen zitten, maar het is nog wel een beetje kaal. Er moet nog wel een beetje decoratie komen en wat kussens. Want leuk dat rotan, maar de achterkant zit natuurlijk voor geen meter.

Vrijdag kwam Thijs weer! We bakken heerlijke brownies en zaterdag gaan we naar buiten. Eerst naar Stek om planten te halen voor project-balkon-opknappen en dan naar Kookpunt om nog wat kookgerei te halen. Blijkt dat ik nog veel meer mis dan alleen eerdergenoemd weegschaaltje. Op Zondag komen mijn ouders eten. Voor het eerst in mijn leven tover ik een driegangenmenu op tafel (wortel-paprikasoep, pasta al’arrabbiata en apple crumble toe) en kan ik ze zelfgebakken lekkernijen (de brownies en nog chocolate chip koekjes) bij de koffie geven. Ik voel me helemaal content met mijn nieuwe identiteit als ‘iemand die het leuk vindt om te koken’.

Nog even dit

  • In het kader van Support je Locals: Ik ben steeds nieuwe thee smaken bij Evermore aan het proberen: deze week was het een China White Bud thee en dark oolong uit Nepal. Beide heel lekker.
  • Ik ben vrij actief geworden op Letterboxd, een website waar je films kan loggen en reviewen. Ik merk dat ik er een soort gotta catch ‘em all gevoel van krijg. Vriendinnetjes zitten er ook op, wat het alleen maar leuker maakt.
  • Voor project-balkon-opknappen ben ik in gesprek met een nukkige maar deskundige citrusbomen teler om een Yuzu boompje aan te schaffen. Keep you posted. 

Hoe gaat het met jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *