The Quarantaine Diaries – Deel 2

Waar de eerste weken vooral in het teken stonden van een nieuw ritme vinden, ging het deze weken allemaal wat soepeler. Ik begin mijn draai te vinden en durf zelfs te zeggen dat ik aan het wennen ben aan “het nieuwe normaal”. Hoewel ik niet kan wachten tot alles weer normaal is, probeer ik positief te blijven en vooral de silver linings van dit alles te blijven zien – hoe moeilijk soms ook. Dit is hoe ik tot nu toe de coronacrisis ben doorgekomen.

Week 4:

De aanloop naar Pasen thuis werkend doorgebracht samen met mijn liefde Thijs. Koken en bakken doe ik meer dan ooit tevoren (yes – aangestoken door Thijs). Ik heb in de afgelopen weken meer gekookt dan in mijn hele leven. En – shocker: ik vind het nog leuk ook! (Ik weet het, jullie denken wie ben ik en waar is de Maaike gebleven die uit-etend en Thuisbezorgd-bestellend door het leven gaat) Ik maakte Dalgona koffie, een simpele ijskoffie die mega fluffy is, en mega populair – je kan Instagram niet openen zonder deze koffie te zien. Ook maakten we triple chocolate koekjes die mega goed gelukt waren (al zeg ik het zelf).

Op Goede Vrijdag was ik een dagje vrij. Voor het eerst sinds de coronacrisis kon ik doordeweeks wat langer in bed blijven liggen. Thijs verraste mij eerst met de allerlekkerste wentelteefjes ooit (ik weet het – ik vraag mezelf ook vaak af, welke karmapunten heb ik opgespaard dat ik dit verdien). Daarna heb ik heerlijk het huis gepoetst – iets waar ik doordeweeks geen fut voor heb maar wel enorm van kan genieten.

In het weekend gingen we naar ons ouderlijk huis om daar met elkaar Pasen te vieren. Ondanks dat we geen gasten uit mochten nodigen, heb ik de Paasdagen als enorm fijn ervaren. Eerst hadden we bij mijn ouders thuis de paasbrunch en daarna een barbecue. Het was zo zonnig, we hebben bijna de hele middag in de zon in de hangmat geluierd. Het weekend staat in het teken van enorme dankbaarheid voor de gezondheid van mijn familie en een geluksgevoel dat ik ondanks de coronacrisis voel. Klaar om de volgende week weer aan te kunnen.

Week 5:

De dagen beginnen meer en meer op elkaar te lijken. Ondanks dat we nergens heen kunnen, geniet ik van de vele tijd die ik met Thijs kan doorbrengen. Tijdens de lunch gaan we naar buiten om boodschappen te doen, of een broodje te halen bij Vermeyden of koffie bij Evermore (we gaan niet tegelijkertijd naar binnen). ‘s Avonds proberen we ook een wandeling te maken. Ook deze week is er weer veel gekookt: een pasta met tomaat, aubergine en Parmezaanse kaas en een minestrone soep. Zaterdag maakten we een wandelingetje naar de molen voor meel en hebben we het project ‘kruidenrek’ opgehangen. De witte muur in mijn keuken is nu voorzien van een fraai kruidenrek met potjes van Dille & Kamille. Ons eerste DIY project samen hebben we overleefd!

Zoals gewoonlijk gingen we in het weekend weer allebei naar onze eigen ouders, dankbaar dat we nog tussen de twee huizen heen en weer kan gaan. Maar, zaterdag werd ik wakker en voelde ik mij ontzettend ongeïnspireerd. Al die plannen en doelstellingen die ik voor 2020 had bedacht maar niet door kunnen gaan, eisen zijn tol. Ongeinspireerd zijn vind ik één van de meest vervelende gevoelens. Om deze reden heb ik zaterdagmiddag een nieuw vision board gemaakt, om mijzelf wat meer te inspireren en mijn doelen voor dit jaar bij te stellen. Daarnaast speel ik ontzettend veel Animal Crossing op de Nintendo Switch met mijn zusje. We zijn verslaafd!

Week 6:

Deze week voelde stressvoller dan de voorgaande – de gevolgen van de crisis zijn nu ook voelbaar op werk. Er waren veel dringende zaken en urgente meetings, waardoor ik best in de stressmodus zat. Thijs en ik zaten allebei in een minder positieve flow dan voorheen. Op donderdag hadden we beide een enorme craving hadden voor ramen, en aangezien onze favoriete ramen tent op dit moment gesloten is, bestelden we voor het eerst ramen bij Tensai Ramen. Heel eerlijk – de ramen van Yokohama is nog steeds beter, maar totdat zij bezorgen is Tensai ramen een goede vervanger in omgeving Rotterdam.

Op vrijdag ontvang ik van mijn werk een enorm pakket, vol met Rotterdamse lekkernijen als blijk van waardering voor onze veerkracht in de coronacrisus – koekjes, kaas, wijn, worstjes, chocolade, biertjes, pindakaas… Zó veel lekkers! Zó lief!

Nadat we het kruidenrek hadden opgehangen, moesten we natuurlijk ook kruiden halen om de potjes te vullen. Op naar de toko dus – geen straf, want winkelen bij Amazing Oriental vind ik altijd een feestje (zelfs met anderhalve meter afstand). Op mijn Instagram heb ik een how-to gezet, mocht je dit ook willen in jouw keuken. Naast de kruiden hebben we heerlijke jasmijn thee ontdekt van het illustere merk Golden Sail ontdekt. Daarnaast haalden we ook snacks die er interessant uitzagen (maar toch altijd tegen vallen) en loempiavellen om martabak loempia’s te maken naar dit recept. Door dezelfde website kreeg ik enorme trek in rijstebrij, die ik op vrijdag maakte.

Wat er van de voornemens uit mijn vorige blogpost is terecht gekomen:

  • Wel nieuwe beauty producten aangeschaft: huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice om te proberen en make-up van Tarte (die een zeldzame sale hadden).
  • Thee heb ik nog niet besteld bij mijn favoriet Betjeman & Barton, maar wel bij een andere favoriet: Evermore. We probeerden een groene thee uit Korea en jasmijnparels, beide heerlijk en van goede kwaliteit. Ook onze koffie halen we hier, die in de winkel zelf gebrand wordt.
  • In plaats van loungewear, merk ik dat ik alsnog kleding koop alsof ik nog naar kantoor zou gaan – zo heb ik een pak aangeschaft uit de sale van Suistudio en een tweedehands Ganni jurkje op de kop getikt via Vestiaire Collective, één die ik al lange tijd op het oog had. Op deze manier heeft het ook waarde op de lange termijn, maar loungewear zou ik ook nog steeds een goede investering vinden.

Gave initiatieven:

  • Arket Café cookbook – Het fantastische Arket heeft zijn kookboek gratis online gezet. Omdat iedereen nu meer binnen zit, hebben ze hun recepten (het meeste plant-based) gedeeld.
  • Rocycle online workoutsRocycle zou eind maart eindelijk een studio in Rotterdam openen, wat ik al in mijn agenda had gezet. Dat ging helaas niet door, maar ze hebben nu work-out online gezet. Kort en laagdrempelig, maar zeker niet voor de poes.  
  • Koop een koe – Een ontzettend gaaf initiatief waarbij je een pakket vlees koopt van een koe. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht en krijg jij het vleespakket gekoeld bezorgd. Op deze manier weet je wat je eet en is je vlees traceerbaar. Bovendien is het 100% natuurlijk, duurzaam en worden er geen andere stoffen toegevoegd. De boeren zorgen met liefde voor de koeien en dat proef je.
  • Soap Treatment Store Beauty Loket – Mijn favoriete schoonheidssalon heeft tijdens de coronacrisis een beauty loket geopend, waar je tegoedbonnen (met 10% korting) kunt kopen maar ook advies kunt krijgen én gratis je nagels zelf mag lakken met de mooiste OPI voorjaarskleuren. Vind ik leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.