Persoonlijk

Mijn 5 doelen voor 2022

Aan het einde van het jaar word ik altijd een beetje weemoedig. Ik ben ongelofelijk futuristisch en ben eigenlijk altijd wel bezig met de toekomst. Want: ik vind niets leuker dan fantaseren over je droomleven en de stappen die daar voor nodig zijn vervolgens concreet en realiseerbaar te maken.

Ik heb bewust geprobeerd om in plaats van een lange lijst met doelen, een kleinere maar gefocuste lijst te maken. Als er namelijk iets is wat ik in het afgelopen jaar heb geleerd, is dat focus een grote factor is die meespeelt in het behalen van succes.

Graag deel ik mijn doelen voor komend jaar, wellicht inspireert het jou ook.

1. Persoonlijke spaarrekening aanvullen 

Ik heb een afspraak met mezelf gemaakt: geen beleggingen meer doen totdat ik een potje van een bepaald bedrag achter de hand heb.

De reden dat ik een spaarpotje wil hebben, ondanks dit minder lucratief is dan beleggingen, is omdat het mij emotionele vrijheid geeft. Het geeft rust, en daarmee ook het vertrouwen om wellicht wat risicovollere beleggingen toe doen (zoals in crypto currency). Sinds wij samenwonen hebben we een nieuw geldsysteem, waardoor het gezamenlijk sparen en beleggen een stuk gemakkelijker en sneller gaat. Echter heeft dit als keerzijde dat het lastiger is om mijn persoonlijke spaarrekening aan te vullen. Dus, volle focus nu op sparen!

2. Reizen die ik in 2022 wil maken:

  • In januari staat er een meidenweekend gepland in Gent!
  • Italië: Florence en Modena, om te dineren bij Osteria Francescana. Deze staat op de planning voor februari en ik kijk er ongelofelijk naar uit. Please, laat corona geen roet in het eten gooien!
  • In maart naar Berlijn met Thijs als cadeautje voor mijn verjaardag!
  • Japan reis met papa plannen. En ik zeg expres plannen, want ik heb niet de illusie met de huidige corona situatie dat we binnenkort een tripje naar Azië kunnen maken. Maar deze reis staat op m’n bucketlist en ik ben niet van plan om hem weg te laten slippen – dus wil hem in elk geval in de planning zetten.
  • Grote reis met Thijs maken naar een tropisch paradijs. Het liefst naar Mexico of Costa Rica.
  • En, vooruit: minstens een snoepreisje naar Parijs. Omdat het zo makkelijk is met de Thalys.

3. Ogen laten laseren

Omdat ik knettergek wordt van het dragen van lenzen en een bril. Om over de financiële besparing (lenzen en brillen zijn duur!) nog maar te zwijgen. Strookt niet echt met doel één (ogen laten laseren is duur!), maar wellicht kan ik een financiële meevaller in dit jaar hiervoor gebruiken.

4. Een maand lang elke vrijdag vrij nemen en werken aan m’n blog

Bij wijze van een experiment. Ik ben benieuwd hoe het is om een volledige werkdag te wijden aan deze blog, ervaren hoe het voelt. Ik sluit namelijk niet uit dat ik oot nog eens voor mijzelf ga beginnen, dus dan geeft dit hopelijk een kleine taste.

5. Oriënteren op de huizenjacht

Ik zeg bewust “oriënteren” omdat we hier echt nog wel even goed zitten. We hebben een heerlijk appartement in een fantastische buurt met de leukste buren die we ons konden wensen. Maar, uiteindelijk gaat dat huis er komen. Een huis “op de groei”, dichtbij een groene buurt. Om het concreet te maken: Na 2022 wil ik een plan hebben: in welke buurt willen we wonen, welke adviseurs en makelaars gaan we in de hand nemen. Na een eerste adviesgesprek met De Hypotheker is de toon gezet. Laat de huizenjacht beginnen!

Heb jij doelen of intenties voor 2022? Ik ben benieuwd, laat het weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *