Persoonlijk

Maandoverzicht Juli 2020

In deze blogpost deel ik een overzicht van de afgelopen maand, als een soort persoonlijk dagboek. Een maandoverzicht waarin ik deel wat mij bezig hield, wat mijn favoriete producten en nieuwe ontdekkingen waren, welke boeken ik heb gelezen en welke films ik heb gezien!

Wat houdt mij bezig?

Weekend in de Ardennen

View this post on Instagram

Ik ben terug van een heerlijk weekend in de Ardennen, waar we verbleven in een fijn houten huisje middenin de natuur. Een aantal inzichten die ik heb geleerd:⁣⁣ ⁣⁣ 🌿 Ik heb een overgangsperiode nodig om los te komen van de dagelijkse dingen – waar ik normaal veel van geniet, maar die er wel voor zorgen dat ik constant 'aan' sta. Ik moet wennen aan de rust. Daarna heb ik eigenlijk ook weer een overgangsperiode nodig om te wennen aan de stad en de drukte. ⁣⁣ ⁣⁣ 🌿Natuur is het allerfijnste. Ik wil veel vaker naar het bos, of later zelf een houten huisje om in terug te trekken en de rust op te zoeken. Maar dan wel beestjes vrij want ik houd niet van insecten. En liefst zo eentje als hier – @cabindiaries – want ik blijf natuurlijk wel ik.⁣⁣ ⁣⁣ 🌿Steeds meer ontwikkel ik een grote waardering voor slow living en de fijne dingen in het leven: goed en lekker eten, smores maken rondom een kampvuur, verse bessen plukken en eten, een boek lezen in de hangmat… ⁣⁣ ⁣⁣ 🌿Ik geniet van connecties met mensen en sociale interactie, maar om volledig op te laden heb ik ook tijd nodig voor mijzelf. Ook even 'uit' staan is heel belangrijk voor mij om mijn gedachten op een rijtje te zetten, en de inspiratie die ik heb opgedaan te verwerken.⁣⁣ ⁣⁣ 💭 Wanneer was de laatste keer dat jij de natuur opzocht? Of misschien heb je andere manieren om tot rust te komen en de drukte van de stad te ontsnappen? Ik ben benieuwd, laat het mij weten! ⁣⁣ ⁣⁣ #cabininthewoods #natuurhuisje #boshuisje #cabinlife #ardennes #ardennen

A post shared by MAAIKE FONTEIN (@maaikefontein) on

 

Ik heb een heerlijk weekend in een houten huisje in de Ardennen gezeten, middenin de natuur. Het was een fijne en zeer welkome break van de hectiek in de stad. In de Ardennen heb ik een aantal inzichten opgedaan (die je boven kunt lezen), maar vooral een hernieuwde liefde voor natuur gevonden. Sindsdien ben ik alleen maar aan het dromen over later zelf een boshuisje te kopen als vakantiehuisje, dat ik kan verhuren wanneer ik er niet zelf in zit.

De Koffieschool

Voor mijn lief zijn verjaardag gaf ik hem een barista cursus cadeau bij de Koffieschool, en ik ging met hem mee. Ik heb zelf helaas niet zo’n mooi barista koffieapparaat bij mij thuis, maar hij heeft er wel één. Wat was dit leuk zeg! Nooit geweten dat er zo’n enorme wetenschap achter een bakje koffie zat, en dan was deze 3 uur durende cursus nog maar het topje van de ijsberg. De cursus bestond uit een klein groepje van zes man, en was een ontzettend leuke mix tussen theorie en zelf uitvoeren met de talloze koffiemachines die aanwezig waren. De enthousiaste begeleider wist ongelofelijk veel over het onderwerp en vond het duidelijk ontzettend leuk om deze kennis te delen. Mocht je geïnteresseerd zijn in koffie, of nadenken over de aanschaf van een professioneel barista koffieapparaat dan is dit echt een aanrader!

Sporten

Wie had dat gedacht: ik, sporten! Ik heb twee stappen grote ondernomen op dit gebied. Via mijn werk heb ik toegang tot een personal trainer, waar ik nu één keer in de week mee train. Daarnaast doe ik elke week een spinning klasje bij Rocycle. Deze combinatie werkt voor mij heel goed, en ik vind het nog heel leuk ook! Vooral het sporten met Nard (mijn personal trainer) vind ik erg leuk en leerzaam. Naast dat het heel gezellig is, heeft Nard enorm verstand van zaken. We zijn begonnen bij “de Big Five” om core stability te trainen. Het is zó anders met iemand erbij die weet wat hij aan het doen is en scherp toeziet op welke spieren je op welk moment moet aanspannen. Ik kan het iedereen aanraden.

Favorieten van de afgelopen maand:

Mateus Collection

View this post on Instagram

Happy Midsummer 💐🇸🇪

A post shared by Mateus (@mateuscollection) on

 

Een vriendin van werk wees mij op dit prachtige tafelgerei merk dat ik nog niet kende. Het is een prachtig Zweeds merk, gemixt met Portugese invloeden, met de hand gemaakt en nog redelijk betaalbaar. Ik ben dol op mooi servies, en deze prachtige ontwerpen zou ik graag op mijn tafel willen hebben. Voor een mooi tafelgerei merk van Nederlandse bodem, check dan vooral ook even het fantastische Nederlandse merk The Table.

Jetske Ultee

In een prachtig oud pand in Rotterdam zit Jetske Ultee, naar mijn bescheiden mening de beste huidspecialist van Nederland. Hier deed ik een huidanalyse, met als doel: meer te weten te komen over de conditie van mijn huid en hoe ik deze het beste kan verzorgen. De analyse was zó leerzaam! Er werd uitgebreid de tijd genomen voor verschillende tests en de uitkomsten werden duidelijk uitgelegd. Na de analyse kreeg ik een persoonlijk boekje mee naar huis waarin alles nog eens haarfijn werd uitgelegd. Wat ook fijn is, is dat ze producten van andere merken aanraden en ook je huidige producten onder de loep nemen, waardoor je niet het gevoel krijg dat ze hun eigen skincare lijn aan het pushen zijn. Trouwens, dat pushe zou totaal geoorloofd zijn, want die huidproducten van Jetske Ultee zijn a-ma-zing. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en de werking is wetenschappelijk onderbouwd. Een enorme aanrader!

Boshuisjes

Zoals boven genoemd ben ik nu dus geobsedeerd met boshuisjes. Maar dan wel een luxe variant. Zo één als op de Instagram pagina hierboven bijvoorbeeld. En dan liefst zonder insecten.

Viskantine aan de Cool

De Viskantine is weer open! Hier kan je vers gevangen vis eten, met je voetjes in het zand naast het water van de Cool. Ik heb het geluk dat dit heerlijke restaurant bij mij om de hoek zit. Kom vroeg, want ze werken niet met reservering en het is mateloos populair, dus als je pech hebt wacht je twee uur op een plekje (wel met drankje aan de waterkant). Helemaal waard, dat wel. Ik schreef er uitgebreider over dit plekje (en andere heerlijke hotspots) in mijn Rotterdam Hotspots Gids.

Aardbeienjurk van Lirika Matoshi

View this post on Instagram

The Strawberry Dress 🍓

A post shared by Lirika Matoshi (@lirika.matoshi) on

 

Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom, maar ik ben geobsedeerd door deze aardbeienjurk van het fantastische merk Lirika Matoshi. Ik denk dat deze jurk gewoon een jeugddroom is die uitkomt. Dit heerlijke nummertje wordt met de hand op maat gemaakt in New York en kost maar liefst €450,-. Ik overweeg om crowdfunding te starten.

Boeken die ik heb gelezen:

Think and Grow Rich

Door velen wordt dit boek het #1 zelfhulpboek genoemd. Ook ik vond Think and Grow Rich een inspirerend boek. Veel spiritueler dan ik had verwacht. Er worden interessante ideeën beschreven – bijvoorbeeld dat je gedachten zich manifesteren door: scherp te hebben wat je wilt bereiken, een brandend verlangen en een plan te hebben, en daarnaast ook het belang aanstipt om je hoofd te vullen met positieve gedachten (hoewel, ik het stuk over negatieve gedachten die mensen fysiek ziek maken iets te ver vond gaan). Het boek is voor mij vooral een reminder om het heft in eigen hand nemen in plaats van meegesleept te worden door omstandigheden, en het heeft geïnspireerd om de wereld te gaan veroveren.

Mastery of Love

Heel interessant en fijn boek waar je zo doorheen bent. Er staan prachtige boodschappen en wijsheden in die gedeeld worden. Hoewel de lessen in het boek staan voor mij persoonlijk niet per se eye openers waren, was het wel een goede reminder dat:

  • Niets wat iemand doet, ooit persoonlijk is
  • Dat wij en alleen wijzelf zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk
  • Zelfliefde de basis van alles is

Deze films en series heb ik gezien:

Dark

Mijn lief en ik zijn verslaafd aan deze serie. We hebben net pas seizoen 1 afgekeken, dus ik heb geen idee wat de rest van de seizoenen gaan doen, maar wat een ongelofelijke goede en spannende serie is dit tot nu toe! Het donkere sfeertje en de Duitse taal (die mij normaal best eigenlijk tegen staat, maar nu echt iets toevoegt). Het verhaal zit zó goed in elkaar! Het is zo leuk om samen tijdens elke aflevering druk te speculeren over onze theorieën.

Tot slot hebben deze dingen mij blij gemaakt:

💜 Mama die zomaar servies van het mooie Amsterdamse merk The Table voor mij heeft gekocht 💜 Nitro koffie drinken bij Evermore 💜 Sapje halen op een warme zomerdag bij Sajoer 💜 Met mijn lief zitten langs de kade en een boekje lezen 💜 Het jurkje van Fabienne Chapot die ik kocht in de sale 💜 Weer voor de eerste keer sinds de coronacrisis uit eten met mijn familie 💜Kaasjes kopen bij een fromagerie in de Ardennen 💜 Smores maken bij het kampvuur 💜 Mijn nieuwe donkerblauwe jumpsuit van COS 💜 Naar de Efteling met mijn kleine neefje 💜 Pasta eten met mijn lieve beste vriendin die haar Bachelor heeft gehaald 💜 Weekendje Parijs voorbereiden 💜 Wijntjes drinken bij wijnbar Fok 💜 Zelf poké bowl maken 💜 Broodje kroket eten bij Vermeyden 💜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *