Favorieten Persoonlijk

Maandoverzicht Juni 2020: BLM, tripje naar Parijs

In deze blogpost deel ik een overzicht van de afgelopen maand, als een soort persoonlijk dagboek. Een maandoverzicht waarin ik deel wat mij bezig hield, wat mijn favoriete producten en nieuwe ontdekkingen waren, welke boeken ik heb gelezen en welke films ik heb gezien.

Wat houdt mij bezig?

 

Black Lives Matter

Zoals velen ben ik geschokt door de verschrikkelijke dood van George Floyd en de uitbarsting van de Black Lives Matter movement die daarop volgde. Ik schreef er hier een uitgebreider stuk over. In die blogpost deel ik ook veel black owned businesses om te steunen. Het zijn een paar merken die ik al langer kende, maar ook een hoop toffe bedrijven die ik pas sinds kort heb ontdekt.

Weekend naar Parijs

Mijn lief verraste mij met een lang weekend naar Parijs in Augustus en sindsdien ben ik alleen nog maar bezig met uitstippelen van waar we gaan eten, wat we gaan zien, waar we drankjes gaan doen… En dat uitstippelen resulteert bijvoorbeeld in het maken van PowerPoint presentaties met de opties voor ons hotel, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Iets too much? Ik vind het zó leuk om bezig te zijn met reizen plannen en om weer een vakantie te hebben om naar uit te kijken! Helemaal omdat onze geplande vakantie naar Seoul van dit jaar is afgelast. De uitslag van de presentatie was dat we gaan slapen in het mooie Hotel des Grands Boulevards. Ik kan niet wachten! Uiteraard komt er een reisverslag en een hotel review online!

Persoonlijke financiën

Sinds ik het boek Rich Dad, Poor Dad heb gelezen (en nadat ik de realisatie had dat zo’n beetje alle dromen op mijn bucketlist wel iets van geld kosten), ben ik veel met persoonlijke financiën bezig. Ik ben mij aan het verdiepen in financiële onafhankelijkheid en beleggen, en sindsdien is er een wereld voor mij open gegaan. Ik zal er binnenkort een uitgebreidere blogpost aan wijden. Op dit moment lees ik het boek Your Money or your Life waarin de interessante vergelijking wordt gemaakt met geld en levensenergie. Immers, je verruilt je meest kostbare bezit (tijd) voor geld. Daarnaast gaat persoonlijke financiën ook niet om materialisme, maar juist om bewust leven en het optimaal om te gaan met je levensenergie. Hoe dan ook, ik vertel snel meer!

Dit waren mijn favorieten van de afgelopen maand:

Skoop ijs: aardbei & karnemelk

Het ijs van Skoop is een grote favoriet. Het is het lekkerste roomijs gemaakt met ‘buitenbeentjes’ fruit (dat wil zeggen, fruit dat niet mooi genoeg is voor de verkoop, en anders weggegooid zou worden) en zonder toevoegingen. Deze smaak is perfect voor warme zomerdagen: romig ijs met een licht zuurtje en zoete aardbeien van Hollandse bodem.

 

Illustraties van Emma Dibben

Via de Instagram van Matches Fashion ontdekte ik de illustraties van Emma Dibben. Hoe leuk zijn deze tekeningen? Ik heb spontaan zin gekregen om een kookboek te maken en dat te laten illustreren door Emma Dibben.

Klamboe

Met stipt op nummer 1, de beste aankoop van de afgelopen maand. Ik kan niet slapen wanneer ik weet dat er een mug in de kamer is en vrij toegang heeft tot het steken van mijn slapende, nietsvermoedende lichaam. Deze fantastische klamboe is perfect omdat hij groot en vierkant is en dus veel ruimte geeft over mijn bed, maar hij heeft maar één ophangpunt. Blijkt maar eer dat investeren in nachtrust ontzettend belangrijk is.

Mr. Nonno’s

Voor de Rotterdam Gids waar ik mee bezig ben, moeten we veel veldonderzoek doen naar leuke plekjes in Rotterdam. Wat een straf. Een heerlijk café in de buurt van mijn huis dat we hebben ontdekt is Mr. Nonno’s. Hier hebben we heerlijk in de zon op hun terras ontbeten met pancakes en verse sapjes.

Arket jurk

Deze jurk had ik al een tijdje op het oog en kon ik scoren in de sale van Arket. Het was de afgelopen tijd te warm om hem te dragen, maar als het bewolkt of net onder de 20 graden is, is hij perfect. Wat ik zo tof vind aan deze jurk is dat hij eigenlijk heel simpel is, maar de lijnen vallen op precies de juiste plekken waardoor het stiekem ook een hele chique jurk is. Door de pofmouwtjes is hij ook nog interessant.

Diptyque geurkaars – Feu de Bois

Mijn moeder heeft een recent ontwikkelde, lichte obsessie met John Mayer. Omdat John Mayer in een Instagram live sessie vertelde dat dit zijn favoriete geurkaars was, moest en zou mama hem ook hebben. Maar toen vond ze de geur niet lekker. Ik vind hem gelukkig wel lekker – het ruikt heerlijk houtachtig, warm. Dus toen mocht ik hem hebben. Blij!

Boeken die ik heb gelezen

Writing down the bones

Inspirerend boek over schrijven en over hoe je dichter bij de schrijver in jezelf kunt komen. Ik kon me erg vinden in de vergelijking dat schrijvers het alledaagse in het leven juist bijzonder vinden en schrijven een manier is om deze momenten te kunnen vastleggen. Dat alle details belangrijk zijn en dat mensen die schrijven een onweerstaanbare drang hebben om dit te vangen. Dit resoneert erg met mij, omdat ik dezelfde “vastleg-drang” ook zelf ervaar met o.a. deze blog.

How Brands Grow part 2

In verband met mijn werk als brand manager heb ik het tweede deel van How Brands Grow gelezen. Ook het tweede deel was een bron van kennis en een goede aanvullig op het eerste deel. Ik raad dit boek (en vooral deel één) aan iedereen aan die geïnteresseerd is in marketing.

Op dit moment lees ik twee boeken: So You Want to Talk About Race van Ijeoma Oluo en Your Money Or Your Life van Vicki Robin. Je kan live mijn progressie volgen op Goodreads.

Films die ik heb gekeken

Als ons huiswerk voor het aankomende tripje naar Parijs hebben we de film Coco avant Chanel gekeken. Daarnaast hebben we de jaarlijkse the Lord of the Rings marathon gehouden. Korte recensies van deze films die ik heb geschreven kan je hier lezen. Nu het “normale leven” na de coronacrisis weer langzaam wordt opgepakt, heb ik helaas minder tijd om films te kijken.

Plantenmoederschap

Ik heb sinds kort een citrus yuzu plant gekocht van deze teler van vorstbestendige citrusplanten die ik vond via moestuinforum.nl. Het is nu nog maar een klein plantje, maar uiteindelijk hoop ik hem uit te kunnen groeien tot een echt boompje. Zodra ik de eerste yuzu vrucht mag plukken, beschouw ik het project als geslaagd. Het is heus, ik heb echt al flinke moedergevoelens ontwikkeld voor dit kleine plantje. Ik hou je op de hoogte.

Daarnaast heb ik een aloë vera plant gekregen van m’n lief. Tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd heeft hij wat te veel zon gehad en is hij bruin uitgeslagen. Waarschijnlijk heb ik hem te snel in de zon gezet zonder hem er aan te laten wennen.

Nieuwe recepten die ik heb uitgeprobeerd

  • Boterkoek met frambozen: een groot succes. Wat een onweerstaanbare, heerlijke boterkoek! Ik heb er veel te veel zelf van gegeten.
  • Bloemkoolsoep: omdat bloemkolen nu in het seizoen zijn had ik ze gekocht en wat recepten opgezocht, waaronder deze romige soep. De soep is iets te warm voor warme zomerdagen, maar lost daarvan is het een heerlijk gerecht.
  • Poké Bowl: Heerlijk recept voor de zomer. De sushirijst en de zalm waren goed gelukt, maar er is ruimte voor verbetering. De volgende keer moet er iets meer dressing overheen.

Tot slot hebben deze dingen mij blij gemaakt:

💜 In de hangmat liggen met mijn lief, samen in slaap vallen of lezen in de zon 💜 Mijn hernieuwde passie voor lezen 💜 Pioenrozen seizoen 💜 Voor de eerste keer weer buiten de deur ontbijten sinds de start van de coronacrisis 💜 Het toffe merk Nomess Copenhagen de allermooiste opbergspullen ooit 💜 Bruin worden door mailtjes beantwoorden in de zon 💜 Dat ik me heb ingeschreven bij Rocycle om voor het eerst een spinning klasje te gaan doen 💜 Zomerfruit bestellen bij Rechtstreex – frambozen, aardbeien en de lekkerste kersen die ik ook heb gegeten 💜 Codeer lessen volgen via Codecademy 💜 Mijn ouders die gezellig Taiwanees komen eten 💜 Op zaterdagochtend cappuccino drinken en een boekje lezen met mijn lief 💜 Mijn heerlijke appartementje in Rotterdam dat uitkijkt over het water 💜 Drankjes doen met vrienden bij Brewdog 💜 Oesters eten en wijn drinken op een zonnig balkon met vriendinnen 💜

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *