Persoonlijk

Hallo 2021! Terugblik en intenties

Hallo 2021! Ik weet het, enigszins cliché, maar ik hou zó van de nieuwe energie die de jaarwisseling met zich meebrengt. Wat was het een bijzonder jaar. Volgens mij is iedereen blij dat 2020 achter ons ligt. Ik blik kort terug op het afgelopen jaar en deel mijn intenties voor 2021.

Het jaar begon sterk, met veel aandacht voor familie en vrienden. Ik deed mee aan een outdoor weekend in de Ardennen, wat resulteerde in flinke persoonlijke groei. Het grote hoogtepunt in Januari was dat ik mijn liefde Thijs heb ontmoet.

Toen sloeg de coronacrisis toe in maart. Mijn agenda was nog nooit zo leeg geweest. Het betekende ook dat Thijs en ik niet meer “gewoon” konden daten, aangezien de restaurants, bioscopen en barretjes dicht waren. Hierdoor werden we in rap tempo vooruit geduwd in onze relatie – wat uiteindelijk niet beter kon uitpakken. Ik weet nog dat ik toen dacht dat dit virus na een paar maanden wel overgewaaid zou zijn…

Het constante werken vanuit huis en geen afspraken buiten de deur zorgde ervoor dat ik stil kon staan en nadenken. Wat positief was aan deze tijd, is dat het me enorm veel lessen heeft geleerd. Het was kwaliteit boven kwantiteit. Ook kreeg ik grip op mijn financiële situatie en begon ik met beleggen. Ik zette mijn eerste stappen richting financiële onafhankelijkheid. Dit wil ik absoluut doorzetten in het nieuwe jaar.

In het derde kwartaal kwam er voor mijn gevoel meer beweging. Samen stonden we op tegen racisme. Qua sport kwam ik in een goed ritme met een personal trainer en Rocycle. Ik leerde (mede door Thijs) dat ik koken en bakken leuk vind en probeerde talloze nieuwe recepten.

Onze reis naar Zuid-Korea werd geannuleerd. Zó jammer! Ik zag de familie al helemaal zitten in Seoul, samen winkelen en lekker eten (net te pittig). Thijs en ik wilden toch samen op vakantie. Het werd een weekend naar Parijs. We besloten om officieel te gaan samenwonen in Katendrecht, een hippe en bruisende wijk in Rotterdam. Sinds een paar jaar wemelt het in Katendrecht van de leuke restaurants (Fenix Food Factory en Deliplein), ijssalons en barretjes, waardoor het voor foodies als Thijs en ik hele fijne buurt is. De verhuizing staat gepland in februari 2021.

Op werkgebied ervaarde ik ook groei. Ik ontpopte me meer van een manager tot leider en ik kreeg goede feedback. Ik wist de rol te bemachtigen die ik graag wilde en heb het – hoewel nog steeds virtueel – enorm naar mijn zin.

Na een vrij saaie november begon mijn favoriete hysterische decembermaand. De feestdagen vierden we met een klein maar fijn gezelschap en eten, héél veel eten.

27 december was ik jarig. Ik werd 25, en vierde dit wederom met een klein groepje (again, kwaliteit boven kwantiteit). De jaarwisseling vierden we hoe we hem begonnen waren: met z’n tweetjes. Met zelfgebakken oliebollen, kaasfondue en sparkling tea.

Het was een gemixt, transformationeel jaar met hoogtepunten en diepe dalen. Voor al het positieve dat dit jaar mij heeft gebracht, zou ik het zó weer over doen.

Intenties voor 2021:

Als 2020 mij één ding heeft geleerd, is het wel dat er niets te plannen valt. Je weet niet wat wanneer kan, mag en wat veilig is. Daarom heb ik in plaats van doelen, intenties gezet. Met deze intenties ga ik ervanuit dat we ons begin van het jaar kunnen vaccineren en hopelijk in de tweede helft van het jaar weer kunnen reizen.

  1. Met Thijs samenwonen en verhuizen naar Katendrecht
  2. Op werk meer groeien van manager naar leider
  3. Financieel: Emergency fund aanvullen (die zal door de verhuizing een klap oplopen, maar door de lagere vaste lasten zal daarna volle focus liggen om deze aanvullen)
  4. Meer geld uitgeven aan zaken waar ik écht blij van word (schoonheidsafspraken, reizen, minder kwantiteit en meer kwaliteit)
  5. Minder geld uitgeven aan zaken waar ik op de lange termijn niet blij van word: eten bestellen vanuit luiheid en vaste lasten
  6. Paardrijlessen nemen
  7. Grote reis maken met Thijs (Costa Rica als het kan)
  8. Voor de blog content blijven produceren door goed vooruit te plannen en de hotspots gidsen te blijven updaten
  9. Blijven sporten met personal trainer, Rocycle en evt. paardrijden en danslessen met Thijs
  10. Hond nemen (Een Nova Scotia Duck Toller Retriever genaamd Yuna als het een teefje is, en Koji voor een reutje)

Mocht je de maandoverzichten missen, deze deel ik tegenwoordig via mijn nieuwsbrief. Hierin deel ik een foto overzicht van de afgelopen maand, mijn laatste obsessies, toffe nieuwe vondsten zoals hotspots en merken, mijn gelezen boeken en favoriete producten… Op deze manier post ik content op de blog die voor langere tijd relevant is.

Tot slot nog mijn favorieten van 2020:

Meest gebruikte beauty product: Tartelette in Bloom Oogschaduwpalet

Lekkerste wat ik heb gegeten: Alles wat Thijs heeft gemaakt 😉

Meest gedragen kledingstuk: De joggingbroek

Favoriete winkel: Vermeyden Wijnen & Delicatessen

Meest geluisterde nummer: Ocean eyes – Billie Eilish

Meest gespeelde game: Animal Crossing: New Horizons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *