Persoonlijk

Deze lessen heb ik geleerd door de coronacrisis

Inmiddels, 3 months in en nog steeds middenin in de coronacrisis, heb ik scherp welke lessen ik wil meenemen als we dit tijdperk afsluiten. Doordat de ‘ruis’ van het dagelijkse leven is weggevallen, heb ik een hernieuwde focus. Ik deel deze lessen graag met je!

1. Koken & bakken is leuk

Tot voor kort zag ik mijn barista vaker dan mijn eigen vriendinnen en stond Thuisbezorgd op speed dial. De keuken was een intimiderende plek. Maar, ik ben er achter gekomen dat koken eigenlijk hartstikke leuk is! Pasta’s, wontonsoep, apple crumble… Tegenwoordig tover ik het allemaal op tafel. Het enige wat ik nodig had was een klein beetje zelfvertrouwen en een globale pandemie.

2. Mijn huis is mijn favoriete plekje

Mijn fijne boutique hotel, mijn relaxende spa, mijn restaurant en mijn terras in de zon in één. Ik heb geleerd dat mijn huis uiteindelijk mijn safe haven is. Ik kan enorm van genieten en haal er plezier uit om alles aan kant te maken (bijna een soort mindfulness oefening) en mijn interieur op te knappen. Zo’n stukje voor jezelf op deze aarde is veel waard. Ik zal het meer waarderen dan voorheen.

3. Planten en bloemen zijn mijn beste vrienden

Pas als je eigenlijk niet meer naar buiten kunt gaan, merk je hoe essentieel groen en natuur is. Een onmisbaar deel van mijn leven. Daarom ben ik van plan om meer te leren over planten in leven houden, om mijn huis ook in een groene oase te kunnen omvormen.

4. Mijn inner circle verdient veel aandacht en liefde

Via Een podcast over Media leerde ik over een interessant concept: de Club van 15. Deze club gaat over de 15 meest dierbare mensen in jouw leven scherp hebben, en eenieder aandacht geven. Deze periode heeft mij zeker geleerd welke mensen heel belangrijk voor mij zijn en wie ik eigenlijk niet mis. En de mensen die belangrijk voor mij zijn, die club van 15, ik koester ze. Dus, ik zal er scherper in zijn om mezelf ervan te verzekeren dat ik tijd met hen kan doorbrengen.

5. Leuke dingen hoeven niet veel geld te kosten

Tuurlijk, overpriced cocktails in een fancy bar drinken met 3 bitterballen van €12,- is óók heel leuk. Maar het hóéft niet, heb ik geleerd. Een avondje thuis voor iemand koken, een picknick in het park, een filmavondje met een kaasplankje en een wijntje. Het geeft mij minstens zo veel plezier.

6. Een tuin hebben is veel waard

Dit heeft ook te maken met punt 3 (mijn huis is me allesje), maar een tuin (of een balkon) heb is nodig om toch ook nog een beetje een gevoel van ‘vakantie’ te hebben. Bijvoorbeeld, het gevoel van, ik zeg maar wat, een dinertje op een warme, zwoele zomeravond in een Italiaanse osteria, daarvoor is een klein plekje buiten onmisbaar. Het is zó veel waard om een plekje te hebben waar je van de zon kunt genieten.

Welke lessen heb jij geleerde de afgelopen periode?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *