Interieur

Het nieuwe appartement

Mede door de coronacrisis heb ik geleerd hoe ongelofelijk belangrijk het is om een fijne woning te hebben. Een mooie ruimte waar ik in terug kan trekken, gevuld met items waar ik waarde aan hecht en plezier aan beleef. Spullen die het echt een individuele plek maken. Ik ben het zo veel meer gaan waarderen en het geeft voldoening om over tijd de progressie te zien! Graag neem ik je mee in wat ik nog zou willen bewerkstelligen in mijn nieuwe woning.

Woonkamer & leeshoekje

In onze woonkamer hebben we veel licht en ruimte. Om die reden durfden we het aan om een donkere kleur op de muren te verven. Het werd de chique, diepgroene kleur “Studio Green” van Farrow & Ball. Alles steekt er ongelofelijk mooi op af, dus ik ben blij met de keuze. Omdat we verhuisd zijn naar een grotere woning, hebben we meer ruimte om op te vullen. Voor mijn vriend Thijs zou ik graag ook zo’n lekkere fluwelen fauteuil willen, zodat we daar samen met z’n tweetjes in kunnen zitten. Boekje lezen, cappuccino drinken….

Qua opvulling hebben we bij het geweldige de Houtsnip een ontwerp laten maken voor onze ultieme dressoirkast. Deze daadwerkelijk laten maken, past helaas nog even niet in ons budget, maar reken maar van yes dat die er wel gaat komen op een dag. Verder zou ik nog wel een lichtplan willen uitwerken, omdat de juiste belichting zó ongelofelijk veel sfeer kan geven. Maar dat lichtplan bewaar ik nog even voor mijn “grote mensen huis”. Nu focus ik mij vooral op lange termijn meubelstukken die ik makkelijk kan meenemen naar onze volgende woning.

Balkon

Oh, wat een genot om een eigen buitenruimte te hebben. Dit mistte in mijn vorige appartement en is echt specifiek iets wat we nu wilden. Wél wilden we weer uitzicht op het water. Dat is gelukt! Er is iets ongelofelijk fijns en rustgevends aan wonen tegenover water. Het rechterhoekje is van Thijs; daar mag zijn kruidenbak en pizzaoven. Maar de loungehoek is van mij. Met heerlijke kussens van Palais, een mooie glazen karaf en een vintage parasol is het hier heerlijk vertoeven in de zon!

Keuken & Koffiehoekje

Eigenlijk is de keuken het domein van Thijs, want hij kookt en bakt het meest. Maar, ik ben dan weer grootgebruiker van de espressomachine. Én ik organiseer graag de boel. Dus, dat betekent: alle boodschappen uit de plastic verpakkingen halen en organiseren in doorzichtige potten of bakjes. Het liefst gelabeld, met de houdbaarheidsdatum erop. Oké, licht OCD, ik geef het toe. Maar, deze kleine tijdsinvestering geeft meteen een veel gezelliger effect dan al die schreeuwerige, felgekleurde verpakkingen. Ik zou nog wel graag wat planken willen hebben om de koffieaccessoires te organiseren en mooi servies of leuke mokken uit te stallen. Zoals je ziet op de foto hierboven is daar meer dan genoeg plek voor.

Kantoor

Voorheen een tweede slaapkamer, maar nu omgebouwd tot ons working-from-home kantoor. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat ik het zou trekken om naast elkaar te werken, maar ik vind het eigenlijk heel leuk. Een hele gezellige collega die je tussendoor nog een kusje kan geven. Voor het kantoor kozen we voor de kleur “Hague Blue” van Farrow & Ball op de muren. Een beeldschone, diepe kleur blauw die nog steeds rustig oogt. Ik zou er nog wel meer een écht kantoor willen maken, met kasten en ruimte om mappen en werkdocumenten te organiseren.

Wat staat er nog op jouw verlanglijst voor in huis! Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *