The Legend of Zelda: Breath of the Wild Review

Breath of the Wild

Wow, Breath of the Wild! Wát een spel. Het was mijn tweede spel voor de Nintendo Switch en sindsdien heb ik eigenlijk geen ander spel meer hoeven kopen.  In deze Zelda: Breath of the Wild review al ik je haarfijn vertellen wat ik ervan vond!

Even inkomen

Ik zeg het eerlijk, ondanks alle vele lovende reactie en de 10/10 ratings die rondgestrooid werden, duurde het bij mij best wat tijd totdat ik écht in het spel zat. De wereld is zó gigantisch, dat het in het begin zelfs een beetje overweldigend was. Ik ben een enorme completionist, dus de gedachte dat ik bij voorbaat al nooit klaar zou zijn tenzij ik honderden uren in het spel zou stromen was voor mij een nare gedachte.

Dit was vooral een struikelblok in de eerste 10 uur, waar ik voor mijn gevoel echt even doorheen moest. Hoe verder ik kwam in het spel, hoe meer de wereld voor mij tot leven kwam. Je begint slap met niets anders om je mee te wapenen dan slechts vodden en een takje als wapen. Het kostte best wat uren voordat ik me wat sterker voelde om monsters te verslaan en ik het gevoel had dat ik wist wat ik aan het doen was. Maar toen ik het eenmaal te pakken had – man, wát een geweldige ervaring!

Een magische, maar lege wereld

Op een gegeven moment klikte het wanneer ik door had hoe enorm groot de wereld was. Iedere keer dat ik dacht dat ik alles gezien had, doemde er weer een prachtig, nog nooit eerder gezien gebied op. En zó rijk en divers: bossen, bergen, vulkanen, jungles, sneeuwvelden… Er valt zo ongelofelijk veel te ontdekken en het voelt echt als een fantastische speeltuin waarin alles mogelijk is. Je hebt het gevoel dat alles mag en alles kan. Voor mij een magisch moment toen ik voor het eerst in het Korok Forest terecht kwam. Zó mooi!

Breath of the Wild

Tegelijkertijd voelde de wereld soms erg leeg aan. Nu is dit ook de ‘breath of the wild’, maar iets minder ‘wild’ had ik ook tof gevonden. Hopelijk zien we dit terug in het volgende deel, maar ik denk het eigenlijk niet. Het is gewoon niet dát soort spel. Hoe gaaf zou het zijn om de rijke wereld van Hyrule te zien, toen die nog vol leven was? Maar naarmate ik verder speelde en ik links en rechts fast-travel punten vrij speelde, werd het aangenamer om door de lege wereld heen te trekken en stond ik vaak genoeg met mijn mond vol tanden om te genieten van de prachtige wereld.

Verfrissend plot

Het verhaal is grotendeels optioneel. Door een sidequest waarbij Link moet zoeken naar zijn verloren geheugen kom je meer te weten over wat er vooraf aan de ontwaking van Link is gebeurd. Door dit mechanisme van steeds de ontbrekende stukjes geheugen vinden was ik hooked en heb ik in één keer achter elkaar alle memories gezocht. Wat ik bijzonder gaaf vond was dat ze naast de struggle van Link, ook de struggle van Zelda laten zien. Een verfrissende twist op het klassieke verhaal. Ook de vier champions vond ik een hele fijne toevoeging, die het verhaal van meer karakter voorzagen.

Breath of the Wild

Voordat ik Ganon ging verslaan was ik vooral bezig met alle side quests afmaken, alle armor sets verzamelen en zo veel mogelijk shrines doen. Hier heb ik zó veel uren aan besteed! Ergens halverwege alle side quests (dacht ik) vond ik het wel welletjes geweest en besloot ik er maar voor te gaan. Door alle side quests was ik op het moment supreme meer dan voorbereid en heb ik Ganon in één keer kunnen verslaan. Wat bleek – ik was nog maar op 14% van het hele spel.

Iets waar ik meer van had verwacht was de soundtrack. Begrijp me niet verkeerd, ik vond hem bij lange na niet slecht, maar het was nét iets te vaak meer van hetzelfde piano gepingel. Graag had ik wat meer variatie gezien.

Op het moment van schrijven ben ik nog lang niet klaar met het spelen van de game. Ik wil graag nog alle side quests afmaken en alle armor sets verzamelen. Ook wil ik nog Kilton the Monster Parts Merchant uitspelen en het liefst zou ik nog alle korok seeds willen verzamelen – iets wat op dit moment mission impossible lijkt naast mijn dagelijkse bezigheden. Ik vraag me sterk af of het mij gaat lukken voordat het tweede deel uitkomt, maar zo niet, dan was Breath of the Wild desalniettemin een bijzondere reis die ik niet had willen missen.

Armor sets: Barbarian set, Flamebreaker set, Gerudo set, Rubber set, Snowquill set, Zora set.

Favoriete wapens: Master Sword, Meteor Rod.

Breath of the Wild

Favoriete paard: Aria – Royal White Stallion met Extravagant Equipment.

Breath of the Wild

Favoriete nummer: Main theme, Kass’s Theme

Favoriete quests: From the ground up (Tarrey Town), Hunt for the Giant Horse, The Thunder Helm.

Favoriete recepten: Fruit Pie, Monster Cake, Creamy Heart Soup, Hearty Durians