Eten Favoriete plekken Favoriete plekken in Nederland

Eten bij: Sushisamba

Mij bereikte het nieuws dat Sushisamba na New York, Las Vegas, Miami en London ook in Amsterdam een restaurant zou openen. Bij Sushisamba eet je gerechten die een mix zijn van de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken. Dus, een keuze maken tussen sushi of samba hoeft niet, je neemt het gewoon lekker allebei. Of niet, moet je zelf weten. Volgens de nieuwsberichten was het restaurant in de andere steden zó immens populair dat ze elke dag volgeboekt waren. Mocht je er willen eten dan moest je mínstens een maand vooruit reserveren. Zoals jullie begrijpen bezwijk ik dan onder die groepsdruk en moest ik daar natuurlijk het mijne van weten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik trommelde één van mijn beste vriendinnen (met een even grote zwak voor lekker eten als ik) en reserveerde een maand van tevoren op de dag die mijn laatste stagedag zou zijn, een feestelijke gelegenheid die gevierd moest worden.

Sushisamba

Sushisamba is gevestigd op het Max Euweplein in Amsterdam, onder het Holland Casino. Bij binnenkomst moet je naar beneden via een te gekke, kleurrijke trap, perfect voor je #foodie #girlsnight Instagram momentje. Het interieur van het restaurant is heel fraai. In het midden van het staat een gigantische oranje boom met zelfs een aapje erin (I like). Ons tafeltje stond direct naast de glazen wand, waardoor we een mooi uitzicht hadden op het water. De menukaart is zeer uitgebreid met divers geprijsde gerechten. Er zijn grote gerechten waarvan je er maar 1 of 2 hoeft te bestellen als je met z’n tweeën bent, kleine gerechtjes, sushi en sashimi.

Sushisamba

Wij waren van plan om de gerechtjes te delen zodat we lekker van alles konden proeven. Een vriendelijke dame van de bediening legde aan ons uit dat we dan het beste 6 á 7 gerechtjes konden bestellen. Dit was precies goed, aan het einde zaten we vol, maar niet ontzéttend vies godsakke-wat-hebben-we-veel-gegeten-vol en was er nog prima ruimte voor het toetje (zeer belangrijk). Als aperitief hadden wij de ‘Green Bean Tempura’, haricots verts in een gefrituurd tempura jasje met een aioli van zwarte truffel. Heel lekker en zéér verslavend om achter elkaar weg te knagen. Hierboven zie je de ‘Wagyu Gyoza’ met kambocha (een Japanse pompoen) puree, sesam en su-shoyu dipsaus.

Sushisamba

Door met de ‘Nikkei’, een ceviche met zalm, tamarinde, sesam, zeewier en macadamia. Ceviche is een rauwe visschotel afkomstig uit Latijns-Amerika en met name Peru (wist ik niet), waarbij de vis wordt gemarineerd met citroen en/of limoen, waarna er gesneden uitjes en andere ingrediënten aan worden toegevoegd. Deze was héél lekker, de winnaar voor mijn vriendin. Naast de ceviche ligt de ‘Korokke’, kleine rib(?)kroketjes met Peruaanse paarse aardappel, ají amarillo (geen idee wat dit is) mosterd en mayo (die kennen we).

Sushisamba

We gaan door met ‘El Topo’, een kenmerkend gerecht van Sushisamba. El Topo is een maki sushi rol met zalm, jalapeño, shiso blaadjes, spicy mayo en verse gesmolten mozzarella. Voor mij was dit de winner van de avond – dit was een sushi die ik nooit eerder geproefd had. Een heerlijke combinatie van de shiso blaadjes en de spicy mayo, en de gebakken uitjes gaven het textuur en maakten het helemaal af voor mij.

Sushisamba

Tot slot de toetjes! Rebekka bestelde de legendarische ‘Welcome to the Rainforest’, een dessert met asháninka chocolade, asháninka koffie, vanille, pistache, macadamia en suikerriet. Het geheel ziet er prachtig uit, het is net alsof je een tuintje eet met aarde, bloemetjes en blaadjes. Nu klinkt dit niet als het allerlekkerste in de wereld maar dat was  het wel. Ik bestelde de ‘Chocolate Banana Cake’, Een chocolade cake (je raadt het niet) met gefrituurde banaan, maple boter en vanille rum ijs. Ook ontzettend lekker, maar de volgende keer zou ik toch ook voor de Welcome to the Rainforest gaan. We bestellen er ook nog een ‘Mochi’ bij om te delen, dit zijn Japanse rijst cakejes gevuld met ijs en geserveerd met witte chocoladesaus. Lekker, maar nét iets te veel van het goede.

Sushisamba

We hebben ongelofelijk lekker gegeten bij Sushisamba. Het restaurant bewijst dat de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken fantastisch goed samengaat. Ieder gerechtje was verrassend en elke hap was een ware smaakexplosie in onze mond. Verder was de bediening ook ontzettend aardig en behulpzaam. Maar, de prijzen zijn er dan ook naar. Je hebt het wel zelf een beetje in de hand door de hoeveelheid die je besteld, maar als je net als wij ongeveer 7 bordjes, een toetje en ongeveer 3 drankjes besteld ben je rond de 80 euro per persoon kwijt. Mocht je iets te vieren hebben, dan is Sushisamba een sfeervolle, energieke en bovenal heerlijk restaurant om dit te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *