Amsterdam Favorieten Gids

HOEZO stond er nog geen Amsterdam favorieten gids live op deze blog? Ondanks dat ik een Rotterdammert ben in hart en nieren, heeft Amsterdam een speciaal plekje in datzelfde hart. Ik heb er een tijdje gewoond en ik bezoek de stad nog graag, met z’n romantische bruggetjes en scheve huisjes, net een openluchtmuseum. Dit zijn mijn favoriete plekken in Amsterdam!

🥞 Eten

Het Koekemannetje

Amsterdam kan er wat van, stelletje koekenbakkers. Bij Het Koekemannetje haal je overheerlijke, versgebakken koeken in een pastelroze doos. Van die grote koeken die precies goed gebakken zijn: knapperig van buiten, boterzacht van binnen. De winkel zelf is ook om door een ringetje te halen: zo staat er in de etalage een gouden reuzenrad waar op ieder mini plankje een koek ligt. Zo leuk en lekker!

Van Stapele Koekmakerij

In dit piepkleine, twee bij twee meter winkeltje waar er steevast een rij tot buiten staat, worden de allerlekkerste koekjes iedere dag versgebakken. Sterker nog: er wordt maar één koekje gebakken. Een overheerlijke chocoladekoek met witte chocoladevulling. Je krijgt de koekjes in beeldschone, lichtblauwe blikken met een grote strik eromheen. What’s not to like?

The Beef Chief

Geloof me: hier eet je de aller-allerlekkerste hamburgers van Amsterdam en omstreken. En de biertjes van naastgelegen brouwerij Oedipus zijn een heerlijke bijkomstigheid. Geweldig om hier op een zonnige dag neer te strijken en te genieten van een sappige burger.

Paindemie

Met een naam als deze kan je toch eigenlijk de plank niet misslaan. Geopend in het midst van de coronacrisis (door de creatievelingen van Maris Piper) kan je bij Paindemie het ultieme comfortfood afhalen: tosti’s, sando’s, burgers en de allerlekkerste wentelteefjes die ik ooit heb gegeten. Vers gemaakt met zelfgebakken brood. geweldig!

💄Beauty

Akasha Spa

Onder het al even adembenemende Conservatorium hotel zit Akasha Spa, een oase van rust middenin de drukke stad. Hier heb ik de fijnste massage ooit ervaren. Het was een complete ervaring waarbij er ook olie werd gedruppeld in het midden van mijn ogen (het derde oog), wat ongelofelijk rustgevend was. Na de behandeling kan je de olie uit je haren wassen met de heerlijke douches en volop gebruik maken van de jacuzzi, de fitnessclub en het zwembad. Oh, en sla een cappuccino in de beeldschone lobby van het hotel na afloop niet over.

Vaeneti

Oh, wat een geweldige kapper is dit. Hier werken professionals die begrijpen wat mooi is. Daarnaast is de ruime, lichte salon ontzettend mooi en is iedereen in voor een praatje. Het is dat ik verhuisd ben naar Rotterdam en om logistieke redenen nu een andere kapper heb, maar niemand anders mocht aan mijn haar zitten.

🛍️ Shoppen

Duikelman

De allerleukste kookwinkel in Amsterdam. Hier kan je terecht voor zo’n beetje alles wat te maken heeft met de keuken, zowel thuis als in een professionele. Dit is zó’n ongelofelijk schatkamer! Achter elk hoekje zit weer een ander schap met hebbedingetjes verstopt. Heerlijk om hier te dwalen (en naar huis te gaan met een arsenaal aan kookgerei dat je eigenlijk niet nodig had, maar ach, het lag er toch)!

Diptyque

Mijn favoriete kaarsenmerk is neergestreken in Amsterdam! Hier koop je de allerlekkerste geurkaarsen, maar ook parfums, body lotions en handzeep. Klein maar beeldschoon winkeltje met vriendelijk en behulpzaam personeel.

H&M Home

De conceptstore van H&M Home is geweldig. Vooral voor accessoires: kaarsenhouders, bedlinnen, lampjes… Maar, het allerleukst aan H&M Home is met stipt op één: het servies. Hier scoor je de allerleukste borden, mokken, glazen… Sla ook de beeldige bloemen- en plantensectie bij binnenkomst niet over.

LEGO Store

Één van mijn favoriete plekken in Amsterdam! Deze enorme winkel is één van de weinige waarvoor ik de Kalverstraat wil trotseren. Dit is puur plezier! Meerdere verdiepingen met de allerleukste lego sets. Zo leuk om hier even binnen te stappen, ook als niet lego fan. Hier word ik hebberig van!

🛌Slapen

Pulitzer Hotel

Één van de allerfijnste hotels van Nederland. De avond van tevoren werden we zelfs gebeld en kregen we onverwachts een upgrade naar één van de mooiste suites in het Pulitzer: de Antique Collector’s Suite…

👉 Hier lees je een uitgebreide review over hoe dat was!

Welke favoriete plekken in Amsterdam mis jij nog in de lijst? Laat het me weten in de reacties!