Favorieten

Favoriete aankopen van 2021

Met het risico om over te komen als een koopverslaafde materialist, ga ik toch delen wat mijn favoriete aankopen van dit jaar zijn geweest. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat we zaken die het leven nog leuker of makkelijker maken, moeten delen met elkaar! Zeker wanneer dit duurzame aankopen betreft, waar je (in mijn optiek) écht iets aan hebt.

Zo heb ik geleerd dat een goede aankoop ten minste één van deze aspecten heeft:

  1. Ze besparen tijd (en/of stress en moeite)
  2. Ze zorgen voor een ervaring en daarmee langdurig plezier (zoals het uitoefenen van een hobby of het verbeteren van gezondheid)

Voor deze specifieke lijst focus ik mij enkel op langdurige aankopen (en dus niet op ervaringen als bijvoorbeeld reizen en etentjes – hoewel deze zéker ook vallen onder punt twee: langdurig plezier en daarmee standaard een favoriete aankoop).

Mijn all-time favoriete spullen kan je hier vinden. Dit zijn de aankopen die mij in 2021 bovenstaande hebben bezorgd:

Robotstofzuiger

Was ik sceptisch? Ja. Heeft deze robotstofzuiger mijn leven echt zó veel makkelijker gemaakt? JA! Wow, wat een tijdbesparende aankoop. Het liefst houd ik mijn huis spik en span, maar ben ik zo min mogelijk tijd kwijt om dit te bewerkstelligen. Dan is de Deebot Ozmo 950 een enorme uitkomst. Als we ’s ochtends naar kantoor gaan, of naar de markt op het Afrikaanderplein, dan zetten we Jeanette (ja, onze stofzuiger heeft een naam) even aan. Toegegeven, ze komt niet in elk hoekje en kiertje, maar voor het bijhouden van de grootste stof is het werkelijk waar fantastisch. Zéker als je dieren hebt is dit een uitkomst.

Personal strength & health coach

De grootste investering in mijzelf die ik dit jaar gedaan heb, maar de effecten op mijn fysieke en mentale gezondheid zijn grandioos. Het is zó leerzaam om het traject met een personal strength & health coach aan te gaan. Het heeft me al veel inzicht gegeven in voeding en de wekelijkse gesprekken motiveren mij enorm. Niet alleen op fysiek maar ook op mentaal vlak weet Mandy het onderste uit de kan te halen. En, zeg nou zelf: gezondheid is toch eigenlijk het allerbelangrijkste om in te investeren.

Hulp met schoonmaken

Oké, het voelt  oneerbiedig om dit in een favoriete aankopen lijst op te nemen, maar ik wilde deze wel noemen. Omdat het zó veel headspace en tijd scheelt. Niet meer een gedeelte van mijn kostbare tijd te hoeven besteden aan schoonmaken is één van de beste dingen die mij dit jaar is overkomen. Twijfel je om hulp in huis te halen? DOEN! Voel je niet bezwaard, je bent het helemaal waard.

Espressomachine (en koffiebonenmaler)

Nadat Thijs en ik samen een barista cursus hadden gedaan, wisten we het zeker: we moesten ook een espressomachine aanschaffen. Zeker als je net zo van koffie houd als wij is dit een top aankoop. We vonden een fantastisch exemplaar op marktplaats, een tweedehands ECM Mechanika III. Met de hoeveelheid koffie die wij drinken (en onze gasten trouwens ook) hebben we de kosten van dit apparaat er al dubbel en dwars uit. We gebruiken deze machine zo ongeveer drie keer per dag en beleven er ongelofelijk veel plezier aan. PER DAG! Ook de Niche Zero koffiebonenmaler is een aankoop die meerdere keren per dag gebruikt wordt.

Vermont Flannel dekentje

Nadat ik tijdens mijn werk tripje naar Vermont in aanraking kwam met de fantastische producten van de Vermont Flannel Company, zijn deze nooit meer uit mijn hoofd gegaan. Nooit geweten dat ik zó blij kon zijn met een dekentje en hoe veelzijdig zo’n stuk stof eigenlijk is. Hij gaat steevast mee in de koffer op vakantie, houdt me warm en voelt zó lekker zacht aan. Ik ben er ook van overtuigd dat hij jaren mee zal gaan en dat we er nog heel veel mooie herinnering mee gaan maken.

Paardrijlessen

Iets waarvan ik van kinds af aan al wist dat ik dit wilde doen, en dit jaar eindelijk de sprong gewaagd: paardrijden! Oh, en ik vind het toch fantastisch. Ik les minstens één keer per week bij de Rotterdamsche Manege. Daarnaast grijp ik iedere extra kans die ik kan paardrijden aan. Ik geniet ongelofelijk van buitenritten maken in de herfstzon, hoe ik mijn zithouding tijdens mijn kantoorbaan voel en zie verbeteren en vind het heerlijk om met dieren bezig te zijn.

Wat waren jouw favoriete aankopen van 2021? Ik ben ontzettend benieuwd! Laat het mij weten in de reacties!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *