Eten

Eten bij: The Lemon Tree

Laatst brachten wij een bezoek aan Deventer, tijdens een lang weekend in het bos. Nadat ik aan verschillende mensen aanraders had gevraagd om te dineren, werd The Lemon Tree vaak getipt. Dus, gingen we dineren. Lees snel verder hoe dat was!

We hadden geluk: het restaurant middenin het centrum van Deventer is doorgaans in het weekend volgeboekt, maar er was nog een plekje op de zondagavond voor twee. Wel aan een hoge tafel. Recht onder een imposante citroenboom die vanuit beneden naar boven “groeit”. We nemen plaats op de barkrukken. Eigenlijk een hele fijne plek, want we konden zo over iedereen uitkijken!

Scandinavische invloeden

In het restaurant zitten de gasten aan prachtige houten tafels met stijlvolle kaarsen. Er is weinig opsmuk, geheel in de Scandinavische stijl van het restaurant. We laten ons verleiden om het 8-gangen diner te nemen en beginnen met een glaasje cava die gemaakt is speciaal voor The Lemon Tree, met een lichte zweem van citroen.

 • Kropsla gevuld met crème van eidooier
 • Krokante Tunnbrod, gefermenteerde witte asperge, onrijpe aardbei
 • Smörrebröd, mouse van mierikswortel, radijs, haring
 • Krokant blad met daslook

De amuses arriveren en we zijn eigenlijk meteen onder de indruk. Vier kleine hapjes worden geserveerd op een prachtig opgemaakt bedje van mos. Enthousiast legt de bediening uit wat er allemaal op dit bedje te vinden is.

 • Cherry tomaatjes ingelegd met piment en versjus, compote van zoetzure ui, krokant van lijnzaad, bouillon van groene tomaat
 • Gerookte steur, crème van dille, escabech saus, mossel

De eerste gang arriveert. Scandinavische invloeden zijn ook alom aanwezig in de gerechten, waar fermentatie een sterke rol speelt. De smaken zijn verrassend, de gerechten creatief. De toon is gezet: dit wordt een topavond. Ook met de tweede en derde gang ben ik enorm in mijn nopjes. Het zijn namelijk 2 van mijn favorieten: vis en steak tartaar!

 • Steak tartaar, gekonfijte eidooier, biet en wortel, gepekelde eidooier rasp
 • Komle, peultjes, mosterd crème, zoet zuur mosterd zaad
 • Corvina gebakken op zuurdesem, bereiding van artisjok, schuim van knoflook (staat niet op de foto)

De vrolijke dame van de bediening is zeer geïnteresseerd in onze feedback. Tot nu toe zijn we enorm in onze nopjes. Elk gerecht heeft ons tot nu toe verrast qua smaken en ingrediënten. Mijn vriend vraagt om een non-alcoholische drank pairing en krijgt een enorm lekkere gember kombucha die goed past. Het enthousiasme van de bediening en de keuken is aanstekelijk. Je merkt aan alles dat er een jong, gedreven team achter The Lemon Tree zit dat met veel plezier verrassende smaakcombinaties bedenkt.

 • Poulet met face van truffel, spitskool roulleax, gedroogd sla blad, krokantje van kippenhuid, jus van volaille
 • Granite van vlierbloesem en citroen, Hatsuyuki, vanille kwark, wilde aardbei

Theater-achtige toetjes

Voor het dessert wordt er heuse Japanse schaafijsmachine naar ons toe gerold. Er wordt een ingrediënt met stikstof bevroren wat zorgt voor een theater-achtig spektakel. Tenslotte nemen we een kop koffie, waarbij er een heuse suikerspin op tafel wordt gezet als friandise.

 • IJs van yoghurt en bosbes, gel ven bosbes, tuille van peper. Krokantjes van hopjes
 • Suikerspin!

The Lemon Tree stelde ons absoluut niet teleur. Elk gerecht was een feestje met een een creatieve draai. Ben je in de buurt van Deventer? Sla The Lemon Tree dan zeker niet over!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *