Eten Favoriete plekken Favoriete plekken in Nederland

Eten bij: TIWYA

Thijs en ik hadden wat te vieren, namelijk dat we gaan samenwonen! Voor de gelegenheid besloten we een bezoekje te brengen aan de nieuwste cool kid on the block van Rotterdam: TIWYA.

TIWYA

TIWYA staat voor This Is What You Are, en hier beleef je de Indonesische keuken maar dan in een modern, trendy jasje. In de keuken van TIWYA staan de chefs van CUCU, een authentiek Indonescisch restaurant in Zwijndrecht waar menig mens de rit naar Zwijndrecht voor aflegt. CUCU is namelijk een begrip in omstreken door het heerlijke eten.

Tropisch paradijs

Bij binnenkomst worden meteen al je zintuigen geprikkeld en waan je je in een soort luxe, James Bond-achtig, tropisch paradijs. Het interieur is enorm stijlvol. Denk: botanische prints, sfeervolle verlichting, hoge plafonds en en luxe velvet stoelen. In het midden staat er een indrukwekkend uitziende bar.

Er is een DJ die de hele avond door fijne beats draait. De muziek is zo aanwezig dat je wel automatisch mee gaat deinen, maar wij hebben het niet als overheersend ervaren. Het is donker, wij hadden af en toe moeite om de kaart te lezen. Dit allebei maakt dat het wat minder geschikt is voor families, of een etentje met je grootouders.

Toen we door de deuren naar binnen liepen werden we hartelijk begroet. De bediening was ontzettend warm en vriendelijk. Met plezier legden ze het shared dining concept uit. Samen 5 tot 6 gerechtjes bestellen zou voldoende moeten zijn. Wij hadden inderdaad genoeg aan 5 (exclusief dessert), maar we zaten niet bommetje vol. Er kon nog wel wat bij, zeg maar.

TIWYA

Het eten:

We begonnen de avond met cocktails van de uitgebreide, exotische drankenkaart. Dit beloofde veel goeds. Ik nam een Aperol Spritz en Thijs een cocktail met passiebloem. De gerechtjes die we bestelden, waren:

  • Lumpia met verse groenten
  • Rendang kroketjes (heerlijk kruidig, zacht gegaard rundvlees) en een saus van gele wortel
  • Sateh Ayam, malse kipsaté. Hier konden we geen genoeg van krijgen. Er zat nog dat rokerige smaakje van de grill aan, zó lekker!
  • Colo colo, een sashimi van tonijn met een Ambanese dip en gekruide kokos
  • Gado gado, een mengelmoes van knapperige groenten met tempeh en pindasaus
  • Mie goreng als bijgerecht
  • Kerupuk en emping (crackers van noten) met huisgemaakte sambal
  • Tot slot een pandan dessert: rood fruit met pandancrème en een crumble van kenari (een Javaanse noot vergelijkbaar met amandelen). Toen beide dames die ons serveerden vertelden dat dit hun favoriete toetje van de kaart was, konden we deze niet laten staan.

Het eten was van goede kwaliteit en we hebben echt genoten. Ik proefde goed de bekende Indonesische smaken zoals ik die bij mijn oma eet, maar dan wel met een moderne twist. Gepaard met de exotische cocktails was het gevoel van een heerlijke, feestelijke avond compleet.

TIWYA is een fantastische plek om indruk te maken op je eerste date, om iets te vieren met je geliefde of om een drankje te doen met vriendinnen. Ik kan me voorstellen dat TIWYA buiten de coronatijd om ook een bruisende club kan zijn om de avond in weg te dansen. Maar voor nu kan je er heerlijk genieten van de Indonesische keuken, en alleen dat al is een feestje.

TIWYA

TIWYA
Kruiskade 15, 3012 EE Rotterdam
+31(0)10 – 213 06 86

Meer van dit soort fijne hotspots in Nederlands vind je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *