Mijn favoriete kleine ondernemingen in Rotterdam

Nu we weer in een (semi)lockdown zitten, is het weer belangrijker dan ooit om kleine, lokale ondernemingen zo veel mogelijk steunen. Je zult zien dat de meeste kleine ondernemingen in Rotterdam op deze lijst rondom het gebied Coolhaven en de Nieuwe Binnenweg liggen, simpelweg omdat ik daar woon. Dus ik ken de kleine ondernemingen hier op mijn duimpje. Ik deel deze pareltjes graag, zodat je van deze heerlijke onderneming kunt genieten en hopelijk brengt het wat welverdiende klanten hun kant op. Win-win!

Evermore

De lekkerste koffie en thee van Rotterdam! Evermore is een familiebedrijf dat zich specialiseert in de hoogste kwaliteit thee, koffie, chocolade en meer lekkers. Deze mensen hebben enorm verstand van zaken en het is er altijd gezellig. Alle theesoorten en koffiesoorten worden hier door de familie met de hand geselecteerd. De koffie wordt zelf gebrand en verpakt. Daarnaast werken ze ook samen met Kookstudio Mix, zodat je normaal gesproken ook heerlijk kunt genieten van een lunch in de vorm van een driegangenmenu.

Stek

De leukste plantenwinkel in Rotterdam. Deze onderneming is echt een oase in de stad, een klein tuincentrum midden in de drukke winkelstraat. Hier koop je planten, zaden en producten om je stadsbalkon- of tuin om te toveren in een groen paradijs. Iedere week is het aanbod anders, afhankelijk van wat de winkeliers op de kop hebben te weten tikken. De werknemers zijn altijd in voor een praatje en geven deskundig advies. Als je een bijzondere plantensoort zoekt, kan je dat hier ook doorgeven en dan zullen zij de ogen voor je open houden.

Rechtstreex

Eigenlijk zijn dit heel veel kleine ondernemingen in Rotterdam in één! Bij Rechtstreex bestel je namelijk online seizoensgebonden boodschappen. Die boodschappen bestel je direct bij boeren en makers uit de eigen regio. Zo weet je precies waar je eten vandaan komt en steun je de lokale boeren en kleine ondernemingen. Ik bestel hier het liefst verse groenten, fruit, havermout van de molen en biologisch vlees. Dat smaakt toch lekkerder als het rechtstreeks van het land komt.

FOK Wijnbar

De lekkerste wijnen drink je in deze fijne en tikje rebelse wijnbar. Het personeel is zeer vriendelijk en vakkundig. Als het warm weer is, kan je hier heerlijk buiten zitten, omringd door groene planten en met van die gezellige hanglampjes. Het is zo'n genot om dit om de hoek te hebben!

Studio Unfolded

De Nieuwe Binnenweg is met Studio Unfolded een pareltje rijker. Naast hele lekkere koffie en lekkernijen (denk: bananenbrood, zelfgemaakte koekjes met zeezout), worden hier ook prachtige design producten verkocht: van keramieken tafelgerei tot de lekkerste geurkaarsen en zelfs het mooie merk Kinfill home care. De koffie is hier heerlijk, dus neem er vooral eentje mee voor onderweg.

La Zia Maria

Een enorme aanrader voor al je Italiaanse cravings. Denk: limoncello, olijfolie, parmaham,  mozzarella, pasta’s, pesto’s en zelfs koekjes in een Dolce & Gabbana trommel. Maar je kunt er nu ook een heerlijk vers belegd broodje afhalen, complete maaltijden, desserts (cannoli!) of cappuccino's. De Italiaanse eigenaar is vriendelijk en enthousiast over eten en alle lekkernijen die in de winkel wordt verkocht. Met zo'n typisch Italiaans mini terrasje met rood-wit geblokte tafelkleedjes.

Frites Unique

Dit is onze laatste ontdekking! Vrij willekeurig bestelden we hier frietjes, en dit was me toch een partij lekker! Sindsdien hebben wij hier iedere week besteld. Hier eet je de lekkerste zoete aardappelfrietjes, maar ook de snacks zijn heerlijk. De huisgemaakte kaassoufflé is fantastisch en ook de kroketten zijn top. Dit is onze favoriete snackbar in Rotterdam!

Het Derde Servies

Nog zo´n ontzettend uniek winkeltje. Bij Het Derde Servies koop je beeldschoon, vintage servies. De winkeliers doen dit met zo veel plezier en passie dat het overal vanaf straalt. Heerlijk om hier rond te neuzen tussen al het prachtige kristal en de beeldige theekopjes versierd met goudverf en bloemen.

Wat zijn jouw favoriete kleine ondernemingen in Rotterdam (of in een andere plaats)? Deel ze in de reacties!

Vorige
Vorige

Mijn geldstrategie aanpassen

Volgende
Volgende

Eten bij: TIWYA