Katendrecht & Kop van Zuid Favorieten

Sinds ik in Katendrecht ben gaan wonen, ben ik uiteraard de beste plekken gaan ontdekken. Nu ben ik op een punt dat ik er genoeg heb ontdekt en ik wil deze heerlijke hotspots graag delen met jullie. Lees maar mee!

We beginnen op de Kop van Zuid. Mocht je met de auto komen, dan kan je die hier parkeren. Hier zou je ook eerst nog de Erasmusbrug kunnen bekijken, voor als je écht nieuw bent in Rotterdam. Op de Kop van Zuid vind je een aantal fijne plekken, waaronder Foodhallen. Dit is een grote hal met eetkraampjes waar je terecht kan voor al je cravings: van Mexicaans tot Koreaans, sushi en dim sum, oesters, Surinaams... Maar ook voor de drankje is dit een gezellige en sfeervolle plek. Bij de bar kan je terecht voor wijntjes, biertjes maar ook cocktails (gin tonic, anyone?).

Voor de lunch maken we een stop voor de lekkerste broodjes in town bij Rolph's DeliVooral de tonijn tataki, een broodje met verse tonijn, sesam, een fantastische sojamarinade en wasabi is to die for, echt een traktatie. Daarnaast hebben ze bagels, verse sapjes en breakfast all day - vooral dat laatste maakt mij altijd erg gelukkig.

Als je verder loopt kom je bij Hotel New York, een unieke plek op een prachtige locatie aan het water, op de kop van de Wilhelminapier. Een favoriet van de stad. Het is hier heerlijk vertoeven op het terras in de zon met een glas wijn, maar ook binnen is het heel gezellig. Echt een huiskamergevoel. Voor een lunch zit je hier goed, of om iets chiquer te dineren of een cocktail te drinken kan je terecht bij NY Basement. Onderweg komen we langs Mood, waar je de lekkerste sushi van de stad kunt eten.

Vanaf Hotel New York lopen we over de Rijnhavenbrug naar Katendrecht, richting Deliplein. De Rijnhavenbrug wordt ook wel liefkozend 'de Hoerenloper' genoemd, omdat Katendrecht vroeger de rosse buurt van Rotterdam waren. Zeelui gingen hier aan wal om, nou ja, van jetje te gaan. Daar is nu niets meer van te merken. Hoewel, de geschiedenis komt af en toe wel terug zoals bij Café de Ouwehoer, een café met een burlesque interieur en een fantastische whisky selectie. De buurt is sindsdien enorm opgeknapt en is nu een culinair walhalla. Het groene schiereiland is net een dorp in een stad. Ik vind het heerlijk hier te wonen!

Deliplein is een ongelofelijk gezellig stukje stad. Op dit plein zitten veel onafhankelijke restaurantjes. Er is hier een enorm divers aanbod, voor ieder wat wils. Zo is er Vislokaal Kaapeen no-nonsense restaurant waar je verse vis en seafood gerechten kunt vinden. Nog een bijzondere is de Matroos en het Meisje waar je geniet van een drie, vier- of vijfgangenmenu volgens het table d'hôtes principe: eten wat de pot schaft. Bij Bistrot du Bac kan je terecht voor Franse, klassieke gerechten, en bij CEO Baas van het Vlees eet je vleesgerechten van topkwaliteit van de Amerikaanse grill. Geen tijd om ergens te zitten? Haal de lekkerste Thaise maaltijden af bij Deli Bird. Of als je alleen trek hebt in een kop koffie: haal het bij Kopi Soesoe, een huiskamer-achtig café waar muziek en koffie samenkomen.

We vervolgen de wandeling verder naar de Fenix Food Factory, een versmarkt- en delicatessenzaak met een prachtig uitzicht over het water. Hier zitten verschillende ondernemers, waaronder mijn favoriet Jordy's Bakery, Booijs Kaasmakers, slager Frank's Ambacht maar ook dranken als Kaapse Brouwers, Blije Wijnen en Soda Pop Shop. Heerlijk vind ik het om hier boodschapjes te doen: landbrood, lekkere kaas en eieren.

We lopen nu richting het hoofd van Katendrecht voor de laatste stops. Om bij het hoofd te komen kan je lopen door het Kaappark, temidden van bijzondere ontworpen woningen. Kaappark is geen groot park (zoals bijvoorbeeld het Zuiderpark of mijn andere favoriet Het Park). Maar het is een fijn stukje groen om bijvoorbeeld al dat lekkere eten er weer af te wandelen.

We eindigen onze wandeling bij de SS Rotterdam. Dit gigantische cruiseschip voer tussen New York en Rotterdam, maar geniet nu van zijn pensioen. Het schip doet nu dienst als hotel en terras (met zwembad!). Als er op het Lido Terras geen plek meer is kan je neerploffen in de meer ongedwongen Sunny Side Terrace. Op de kop van de Kaap geniet je van een prachtige zonsondergang onder het genot van een hapje en drankje.

Je merkt; genoeg te ontdekken op Katendrecht en de Kop van Zuid. Het is een bruisend gebied dat ook enorm in ontwikkeling is. Voor mijn overige favoriete plekken in Rotterdam kan je terecht bij mijn Rotterdam Favorieten Gids.

Wat zijn jouw favoriete plekken in Rotterdam? Deel ze in de reacties!

Vorige
Vorige

Eten bij: NY Basement

Volgende
Volgende

Logeren in een panorama dome van Parc Buitengewoon